Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό της Μεσογείου

27/5/2020 19:04    σύμφωνα με έρευνα
«Η Ελλάδα κατέχει τα βασικά εκείνα στοιχεία στο μυαλό των ταξιδιωτών που την καθιστούν τον πιο ελκυστικό προορισμό της Μεσογείου για το επόμενο τρίμηνο», σημειώνεται, μεταξύ άλλων σε έρευνα που υλοποίησε η εταιρία Mindhaus, μέλος της V+O Greece, σε συνεργασία με το Pollfish (ερευνητική πλατφόρμα), προκειμένου να διερευνηθούν πως επηρεάζονται και διαμορφώνονται οι ταξιδωτικές τάσεις εφέτος λόγω Covid-19.

Σε δείγμα 2.750 ερωτώμενων σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές αγορές του Ελληνικού τουρισμού, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία, διερευνήθηκαν οι συμπεριφορές και οι προθέσεις τους σε ό,τι αφορά στα διεθνή ταξίδια αναψυχής.

«Παρόλο που η κατάσταση για το επόμενο τρίμηνο φαίνεται γενικά δυσμενής, βλέπουμε ότι 2 στους 3 ταξιδιώτες να θέλουν πραγματικά να ξεκινήσουν τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και δεν θα περιμένουν την ανακάλυψη εμβολίου για να το κάνουν. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι εκτός από την ασφάλεια, αναζητούν εμπειρίες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης ακόμα περισσότερο από πριν», δήλωσε ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, γενικός διευθυντής της Mindhaus.

Συγκεκριμένα το 37,9% των ερωτώμενων δήλωσε ότι είναι διατιθέμενοι να ταξιδέψουν ξανά μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και θα ενημερώνονται συνεχώς για την υγειονομική κατάσταση όσο σχεδιάζουν το ταξίδι τους. Ένα πρόσθετο και πολλά υποσχόμενο 28,1% δήλωσε ότι με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, θα προγραμματίσουν εκείνο το ταξίδι αναψυχής που ονειρευόντουσαν όλο αυτόν τον καιρό.

Παρόλο που όλοι οι ερωτώμενοι της έρευνας προσδιόρισαν την ανακάλυψη εμβολίου ως τον πρώτο παράγοντα για να ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια, το παραπάνω 66% των ερωτώμενων δήλωσε ότι θεωρεί εξίσου σημαντικά τα σαφή υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων (11,8% των απαντήσεων), τους προορισμούς που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την κρίση του Covid-19 (11,7% των απαντήσεων), καθώς και την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης Covid-19 πριν από την πτήση.

Η ομάδα αυτή επίσης, θεωρεί φέτος την Ασφάλεια, την Χαλάρωση, την Ξεγνοιασιά και την Διασκέδαση περισσότερο σημαντικές σε σχέση με τις περυσινές διακοπές τους, ακόμα και από το Προσιτό Κόστος. Πρόσθετα, αξιολογούν περισσότερο από πέρυσι, το αίσθημα Ανακάλυψης (Γαλλία) και Περιπέτειας (ΗΠΑ) για το επόμενο διεθνές τους ταξίδι.

Σύμφωνα με την έρευνα και για την ίδια ομάδα ταξιδιωτών, η Γαλλία (55%), η Μεγάλη Βρετανία (55%) και η Γερμανία (62%) είναι περισσότερο έτοιμες να ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια, καθώς τα ανάλογα ποσοστά των ερωτώμενων δήλωσαν ότι προτίθεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός του 2020.


ΑΜΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Ξεκινούν οι

Ξεκινούν οι "λοταρίες" της εφορίας

09:28 15/10/2017

Υπεγράφη η σχετική απόφαση - Δείτε τι προβλέπει

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

09:18 15/10/2017

ΟΠΕΚΕΠΕ

Διαγραφή οφειλών από την ΕΥΔΑΠ για ευπαθείς ομάδες

Διαγραφή οφειλών από την ΕΥΔΑΠ για ευπαθείς ομάδες

09:14 15/10/2017

οφειλές ύψους 565.000 ευρώ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ψάχνουν τον «εγκέφαλο» που έδωσε την εντολή

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ψάχνουν τον «εγκέφαλο» που έδωσε την εντολή

09:13 15/10/2017

ποιος εκλεισε το μοιραίο ραντεβού;

Πότε θα λάβουν το Επίδομα Αλληλεγγύης Οκτωβρίου 250.000 δικαιούχοι

Πότε θα λάβουν το Επίδομα Αλληλεγγύης Οκτωβρίου 250.000 δικαιούχοι

09:10 15/10/2017

υπ. Εργασίας

Δάνειο 20 εκατ. ευρώ στο Δ. Θεσσαλονίκης για υποδομές εκπαίδευσης, περιβάλλοντος, ενέργειας

Δάνειο 20 εκατ. ευρώ στο Δ. Θεσσαλονίκης για υποδομές εκπαίδευσης, περιβάλλοντος, ενέργειας

09:07 15/10/2017

ΕΤΕπ

Οι δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

Οι δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

09:05 15/10/2017

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Κλασικά Έπιπλα