Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

19/5/2026 18:13    εκπρόσωπος του Υπερταμείου
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς, σχολιάζει πως γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα από την τοποθέτηση της κας Βασιλείου, σχετικά με τη μαρίνα Αρετσούς, κατα την διάρκεια ημερίδας.

Αναλυτικά

Ακούγοντας την τοποθέτηση της Director, Business Partner SOEs, RECoE του Υπερταμείου Αγγελικής Βασιλείου, στην ημερίδα της «Μακεδονίας της Κυριακής» και του emakedonia.gr, μας γεννήθηκαν –για ακόμη μία φορά– περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντήθηκαν σχετικά με το μέλλον της Μαρίνας της Αρετσούς.

Ανάμεσα σε όσα ανέφερε για τη μαρίνα, την οποία χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο», η κ. Βασιλείου υποστήριξε ότι «υπάρχει πρόβλεψη για την ανάδειξη της προσφυγικής ιστορίας της Καλαμαριάς».

Οφείλει, λοιπόν, να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες της Καλαμαριάς πού ακριβώς βρίσκεται αυτή η πρόβλεψη. Σε ποιο σημείο του σχεδιασμού αποτυπώνεται; Με ποια συγκεκριμένα έργα, ποια τεκμηρίωση και ποιες δεσμεύσεις; Γιατί μέχρι σήμερα ούτε ο Δήμος ούτε η τοπική κοινωνία έχουν δει κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή, προκαλεί εύλογη εντύπωση το γεγονός ότι η κ. Βασιλείου απέφυγε επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στη σαφή διάσταση απόψεων που υπάρχει με τον Δήμο Καλαμαριάς για το σχέδιο αξιοποίησης της Μαρίνας. Αντιθέτως, περιορίστηκε να μιλά για άλλες περιπτώσεις, απαντώντας από το βήμα στην σχετική ερώτηση του κ. Ηλιάδη ότι… δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το θέμα.

Εξίσου αποκαλυπτική ήταν και η προσπάθεια υποβάθμισης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έχει ουσιαστικά παγώσει ο διεθνής διαγωνισμός του Υπερταμείου, μετά την προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς. Η κ. Βασιλείου επέλεξε να αναφερθεί σε αυτήν ως «οι γνωστές διαδικασίες», την ίδια στιγμή που δήλωνε ότι το Υπερταμείο «δουλεύει με συγκεκριμένες αρχές και σέβεται διαδικασίες».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ξεκάθαρη: αν δεν υπήρχε η προσφυγή του Δήμου και η ισχυρή κοινωνική αντίδραση, κανείς δεν θα συζητούσε σήμερα για τα σοβαρά ζητήματα νομιμότητας, περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της περιοχής που συνοδεύουν το συγκεκριμένο σχέδιο real estate.

Και επειδή η κ. Βασιλείου δήλωσε χαρακτηριστικά «Επανασχεδιασμός, ναι. Γιατί όχι;», ελπίζουμε η θέση αυτή να αφορά και τη Μαρίνα της Αρετσούς και όχι μόνο τη ΔΕΘ, όπου το Υπερταμείο οδηγήθηκε σε επανασχεδιασμό μετά τη σφοδρή αντίδραση της πόλης.

Η Καλαμαριά δεν χρειάζεται έργα που σχεδιάζονται ερήμην της κοινωνίας της.

Χρειάζεται παρεμβάσεις με σεβασμό στην ιστορία, στο παραλιακό μέτωπο, στο περιβάλλον και στην ταυτότητα της πόλης.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

10:58 14/7/2026

σύμφωνα με την ΕΥΑΘ

Παλιές ταυτότητες: Παράταση αλλά με αυστηρούς περιορισμούς - Πού θα γίνονται δεκτές

Παλιές ταυτότητες: Παράταση αλλά με αυστηρούς περιορισμούς - Πού θα γίνονται δεκτές

10:54 14/7/2026

ποιες περιπτώσεις αφορά

Καλαμαριά 7ο Λύκειο - 8ο Γυμνάσιο: Γήπεδα μπάσκετ, τουαλέτες και ασανσέρ -Έρχεται ανακαίνιση του θεάτρου (φωτο)

Καλαμαριά 7ο Λύκειο - 8ο Γυμνάσιο: Γήπεδα μπάσκετ, τουαλέτες και ασανσέρ -Έρχεται ανακαίνιση του θεάτρου (φωτο)

10:38 14/7/2026

Αντιδημαρχία Παιδείας

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Νέστορα

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Νέστορα

09:52 14/7/2026

σήμερα το μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: Έργα για τρεις μέρες - Θα κλείνει μια λωρίδα στη Μουδανίων

Θεσσαλονίκη: Έργα για τρεις μέρες - Θα κλείνει μια λωρίδα στη Μουδανίων

09:45 14/7/2026

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τον σχεδιασμό του Ενιαίου Παραλιακού Μετώπου

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τον σχεδιασμό του Ενιαίου Παραλιακού Μετώπου

21:50 13/7/2026

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Καλαμαριά - Περσίδης για το μετρό: Είμαστε έτοιμοι; Φοβάμαι ότι ο κόσμος θα φεύγει - Άμεσα δημοτικό συμβούλιο

Καλαμαριά - Περσίδης για το μετρό: Είμαστε έτοιμοι; Φοβάμαι ότι ο κόσμος θα φεύγει - Άμεσα δημοτικό συμβούλιο

17:30 13/7/2026

ο επικεφαλής της παράταξης ''Καλαμαριά που μας αξίζει''

Κλασικά Έπιπλα