Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Σε κλοιό γρίπης η χώρα: 13 θάνατοι και 59 βαριά περιστατικά

Σε κλοιό γρίπης η χώρα: 13 θάνατοι και 59 βαριά περιστατικά

21:24 23/1/2020

Το προφίλ των σοβαρά ασθενών

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις την Κυριακή

21:11 23/1/2020

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων

Θεσσαλονικιά υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου!

Θεσσαλονικιά υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου!

21:04 23/1/2020

μια καθηγήτρια μουσικής

Κλήρωση Κυπέλλου: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Κλήρωση Κυπέλλου: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

20:54 23/1/2020

προημιτελική φάση

Η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει το ορειβατικό επίτευγμα «7 Summits»

Η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει το ορειβατικό επίτευγμα «7 Summits»

20:49 23/1/2020

Χριστίνα Φλαμπούρη

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο του ΟΑΣΘ σε έλεγχο εισιτηρίων

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο του ΟΑΣΘ σε έλεγχο εισιτηρίων

20:25 23/1/2020

την Τρίτη

Θεσσαλονίκη: 125 παραβάσεις σε φορτηγά οχήματα (φωτο)

Θεσσαλονίκη: 125 παραβάσεις σε φορτηγά οχήματα (φωτο)

19:54 23/1/2020

Ομάδας Πρόληψης Τροχαίων

Καλαμαριά: Οχτώ γιατρούς ζητά ο δήμος

Καλαμαριά: Οχτώ γιατρούς ζητά ο δήμος

19:40 23/1/2020

τα δικαιολογητικά

Καλαμαριά: Δεντροφυτεύσεις στην παραλιακή Ν. Πλαστήρα

Καλαμαριά: Δεντροφυτεύσεις στην παραλιακή Ν. Πλαστήρα

17:48 23/1/2020

Διεύθυνση Πρασίνου

Καλαμαριά: Ολοκληρώνεται η συλλογή των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Καλαμαριά: Ολοκληρώνεται η συλλογή των χριστουγεννιάτικων δέντρων

17:46 23/1/2020

Παρασκευή 24/01

Κλασικά Έπιπλα