Η κακοκαιρία έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής

14/10/2020 00:36    Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη
Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 σήμερα είχαν καταγραφεί στο Δοξάτο Δράμας (71 χιλιοστά), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (49), στη Θερμή Λέσβου (48) και στον Κορυδαλλό(43).

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε περίπου 2.500 κεραυνούς, η πλειονότητα των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.

Αύριο ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και στο Αιγαίο, τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Μέτριοι άνεμοι γενικά δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει επίσης στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς), 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς), 19 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


ΑΜΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 10/7/2025

Πέμπτη 10/7

Κλασικά Έπιπλα