Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Περιοχή θα μείνει πεντέμισι ώρες χωρίς ρεύμα την Κυριακή

Καλαμαριά: Περιοχή θα μείνει πεντέμισι ώρες χωρίς ρεύμα την Κυριακή

20:18 17/1/2020

ΔΕΔΔΗΕ

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζή γυναίκα μέρα μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν πεζή γυναίκα μέρα μεσημέρι

19:43 17/1/2020

την απείλησαν

Θεσσαλονίκη: 16 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Θεσσαλονίκη: 16 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

19:36 17/1/2020

Αστυνομική Διεύθυνση

Μηνύσεις για την καταστροφή βραχογραφιών χιλιάδων ετών στο Παγγαίο

Μηνύσεις για την καταστροφή βραχογραφιών χιλιάδων ετών στο Παγγαίο

17:47 17/1/2020

Εφορεία Αρχαιοτήτων

Καλαμαριά: 22χρονος έκανε αγορές με κάρτες αλλουνού!

Καλαμαριά: 22χρονος έκανε αγορές με κάρτες αλλουνού!

17:08 17/1/2020

Οκτώ συλλήψεις

Καλαμαριά: Το μουσείο φωτογραφίας ετοιμάζεται για το μέλλον

Καλαμαριά: Το μουσείο φωτογραφίας ετοιμάζεται για το μέλλον

16:54 17/1/2020

"Χρήστος Καλεμκερής"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επιβάτης που κάπνιζε σε αεροπλάνο!

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επιβάτης που κάπνιζε σε αεροπλάνο!

16:38 17/1/2020

«Μακεδονία»

Το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένους παρουσίασε η Πατουλίδου

Το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένους παρουσίασε η Πατουλίδου

16:22 17/1/2020

για την αυτόνομη διαβίωση

Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

16:05 17/1/2020

ΚΥΣΕΑ

Τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα στη Θεσσαλονίκη

Τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα στη Θεσσαλονίκη

16:02 17/1/2020

Αναμονή 25 μερες

Κλασικά Έπιπλα