Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Γύρω στις 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των πανελληνίων

Γύρω στις 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των πανελληνίων

22:55 26/6/2020

Υπουργός Παιδείας

Αυτή είναι η λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας

Αυτή είναι η λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας

22:50 26/6/2020

υπουργείο Τουρισμού

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μητέρα και γιος με κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ μητέρα και γιος με κορονοϊό

19:02 26/6/2020

Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ

Εκκλησία της Ελλάδος: 121,6 εκατ. ευρώ σε φιλανθρωπικό έργο το 2019

Εκκλησία της Ελλάδος: 121,6 εκατ. ευρώ σε φιλανθρωπικό έργο το 2019

18:57 26/6/2020

Αρχιεπισκοπή

Δύο άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγόρι - Το

Δύο άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγόρι - Το "κόλπο" που χρησιμοποίησαν

18:36 26/6/2020

Πύργος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

18:34 26/6/2020

Δίαυλος επικοινωνίας για να πέσει η ένταση

Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

18:28 26/6/2020

ΕΟΔΥ

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 180 μεταχειρισμένα λεωφορεία από Σεπτέμβρη

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 180 μεταχειρισμένα λεωφορεία από Σεπτέμβρη

18:02 26/6/2020

Δυο προσφορές στον διαγωνισμό

To Viber «χωρίζει» από το Facebook

To Viber «χωρίζει» από το Facebook

17:58 26/6/2020

τι ανακοινωθηκε

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο - Aρκετοί τραυματίες - Νεκρός ο δράστης - ΒΙΝΤΕΟ

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο - Aρκετοί τραυματίες - Νεκρός ο δράστης - ΒΙΝΤΕΟ

17:28 26/6/2020

στη Γλασκώβη

Κλασικά Έπιπλα