Καλαμαριά: Ο πόνος για την απώλεια του παιδιού τους έγινε ελπίδα - Σήμερα η γιορτή μια πόλη μια καρδιά!

14/6/2026 18:08    Σύλλογος «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου
Μετέτρεψαν τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους, σε ελπίδα για ζωή σε άλλα παιδιά αλλά και ενήλικες, στοχεύοντας στη σημασία της άμεσης αντίδρασης σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής, της εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ και της ύπαρξης απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, σχολικές μονάδες και συλλόγους.

Ο Σύλλογος από την Καλαμαριά «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου δημιουργήθηκε από την Ελένη Τσώνη και το Δημήτρη Κόμνο, όταν πήραν την απόφαση, μετά τον χαμό της κόρης τους, να καταφέρουν να προσφέρουν έστω και σε έναν άνθρωπο μέσα από την ύπαρξη του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την ευκαιρία για ζωή που δεν είχε η κόρη τους, Βασιλική. Το 15χρονο κορίτσι πέθανε την 1η Ιουνίου 2019, έπειτα από ανακοπή που υπέστη μέσα στο γήπεδο, εξαιτίας μυοκαρδίτιδας, σε μια στιγμή που δεν υπήρχε διαθέσιμος απινιδωτής. Είχε καταρρεύσει στο γήπεδο όπου έπαιζε ποδόσφαιρο εξαιτίας μιας ιογενούς μυοκαρδίτιδας και επειδή δεν υπήρχε απινιδωτής, έγινε σοβαρή ζημιά στην καρδιά της. Συνέχισε να αγωνίζεται για τη ζωή της για 3 περίπου χρόνια μέχρι την αποχώρησή της, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Σήμερα, από τις 18.30 έως τις 23.00, στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία, διοργανώνεται από τον Σύλλογο η «4η Γιορτή Ζωής - Μια πόλη, μια καρδιά...» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θα γίνει εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), Drone Show και μια δωρεά μοτοσικλέτας στο ΕΚΑΒ.

«Η μοτοσικλέτα αγοράστηκε με χρήματα από δωρεές και από τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο, τον Νοέμβριο, ο Σύλλογός μας. Παράλληλα, από το 2021 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος, έχει γίνει δωρεά 38 απινιδωτών σε συλλόγους και σχολικές μονάδες. Ο τελευταίος δόθηκε πρόσφατα στο ΕΠΑΛ Βασιλικών όπου φοιτούν περίπου 600 παιδιά» εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ελένη Τσώνη. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Συλλόγου στην απόκτηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί η μοναδική ΜΕΘ παίδων σ΄ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

«Επιπλέον, εξοπλίσαμε το παιδοκαρδιολογικό ιατρείο του Ιπποκρατείου, όπου από πέρσι τον Ιούνιο, μέχρι φέτος, εξετάστηκαν περισσότερα από 500 παιδιά» ανέφερε η κ. Τσώνη.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη δωρεά των απινιδωτών, γίνονται εκπαιδεύσεις για τη χρήση τους αλλά και ΚΑΡΠΑ.

«Πρέπει όλοι να μάθουν ΚΑΡΠΑ γιατί πρέπει να γνωρίζουμε, σε ένα περιστατικό ανακοπής, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να σωθεί ο άνθρωπος μέχρι να έρθουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Και αυτά τα λεπτά, είναι πολύτιμα» τόνισε η κ.Τσώνη.

Αναλυτικότερα, σκοποί και στόχοι του συλλόγου «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων με καρδιολογικές παθήσεις, η συμπαράσταση και βοήθεια σε παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα, επισκέψεις σε παιδιατρικές κλινικές, προγράμματα συμβουλευτικής από ειδικούς καθώς και ενημέρωση και εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ από πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης).



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Να γίνει η δεξίωση της ΔΕΘ στο Παλατάκι λέει ο Σύλλογος φίλων του Κυβερνείου

Καλαμαριά: Να γίνει η δεξίωση της ΔΕΘ στο Παλατάκι λέει ο Σύλλογος φίλων του Κυβερνείου

17:17 15/7/2026

Η αντίστροφη μέτρηση για την 90ή ΔΕΘ

Καλαμαριά - Πόντου: Στόχος να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες το έργο! Τρείς προσφορές αναμένονται

Καλαμαριά - Πόντου: Στόχος να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες το έργο! Τρείς προσφορές αναμένονται

16:49 15/7/2026

Οι εκκρεμότητες των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 2.200 κιλά ζωοτροφές για σκύλους και γάτες – Για όσους φροντίζουν αδέσποτα

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 2.200 κιλά ζωοτροφές για σκύλους και γάτες – Για όσους φροντίζουν αδέσποτα

16:37 15/7/2026

σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα

Καλαμαριά - Λαϊκή Συσπείρωση για πυρκαγιές: Να προστατευτεί το Κόδρα, όχι μόνο έργα βιτρίνας

Καλαμαριά - Λαϊκή Συσπείρωση για πυρκαγιές: Να προστατευτεί το Κόδρα, όχι μόνο έργα βιτρίνας

13:01 15/7/2026

ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Άνοιγαν αυτοκίνητα και έκλεβαν χιλιάδες ευρώ, παραλιακά στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Άνοιγαν αυτοκίνητα και έκλεβαν χιλιάδες ευρώ, παραλιακά στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

12:08 15/7/2026

Συνελήφθησαν 2 άνδρες

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονου με δύο κιλά κάνναβης

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 28χρονου με δύο κιλά κάνναβης

12:05 15/7/2026

Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος

Καλαμαριά: Συνάντηση Παπαστεργίου - Αράπογλου: Τί είπαν για Μετρό, μαρίνα, Φοίνικα και Σχολή δικαστών

Καλαμαριά: Συνάντηση Παπαστεργίου - Αράπογλου: Τί είπαν για Μετρό, μαρίνα, Φοίνικα και Σχολή δικαστών

11:58 15/7/2026

ο επικεφαλής της "Πράξεις για τη Μακεδονία''

Κλασικά Έπιπλα