Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

09:18 2/6/2020

πρόγνωση

Ελ Σαλβαδόρ: Είκοσι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας

Ελ Σαλβαδόρ: Είκοσι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας

23:59 1/6/2020

Αμάντα

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 33χρονος - Μπορείς να βοηθήσεις;

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 33χρονος - Μπορείς να βοηθήσεις;

23:47 1/6/2020

από την περιοχή των Αμπελοκήπων

Καλαμαριά: Την Πέμπτη η κηδεία του Δημήτρη Ντέλου – Τελευταίο αντίο

Καλαμαριά: Την Πέμπτη η κηδεία του Δημήτρη Ντέλου – Τελευταίο αντίο

23:37 1/6/2020

του γνωστού tattoo artist

Ελληνικό φορητό σύστημα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε τρία λεπτά

Ελληνικό φορητό σύστημα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε τρία λεπτά

22:44 1/6/2020

Εργαστήριο Κυτταρικής Τεχνολογίας

Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί δεν του έδωσε χρήματα να πάει για καφέ

Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί δεν του έδωσε χρήματα να πάει για καφέ

22:41 1/6/2020

Βόλος

Τι είναι μια κρίση πανικού και πώς την διαχειριζόμαστε

Τι είναι μια κρίση πανικού και πώς την διαχειριζόμαστε

22:40 1/6/2020

Τα συμπτώματα

Super League: Τι θα συμβεί εάν παίκτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό

Super League: Τι θα συμβεί εάν παίκτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό

22:36 1/6/2020

αρχίζει ξανά σε λίγες μέρες

Με έξοδα του ελληνικού κράτους θα μένουν στην Ελλάδα όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον κορoνοϊό

Με έξοδα του ελληνικού κράτους θα μένουν στην Ελλάδα όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον κορoνοϊό

22:10 1/6/2020

τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας

22:06 1/6/2020

17χρονος δέχθηκε επίθεση

Κλασικά Έπιπλα