Κακλαμανάκης : Έτσι απείλησαν την ζωή μου – «Ξέρουμε που μένεις και θα σε τακτοποιήσουμε»

18/1/2021 17:37    Ο χρυσός Ολυμπιονίκης
Ο Νίκος Κακλαμανάκης μιλάει στο newsit.gr για τις απειλές κατά της ζωής του, αλλά και για το σάλο που ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. «Έχουμε επιβιώσει σε τόσες θάλασσες. Είναι δυνατόν να πνιγούμε από το δίκιο μας;»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης που βρέθηκε στο στόχαστρο ανθρώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και αποκαλύπτει ότι ο ασκός του Αιόλου για κάποιους μεγαλοπαράγοντες του αγωνίσματος τώρα άνοιξε. «Υπάρχουν πράγματα τα οποία έχω δει και αφορούν κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά τα οποία θα βγουν την κατάλληλη στιγμή, γιατί πρέπει να σεβαστώ την εισαγγελική έρευνα», λέει στην Μάγδα Τσέγκου.

Πως φτάσαμε στο ντόμινο των αποκαλύψεων;

«Εμένα με κάλεσε ο υφυπουργός ο κύριος Αυγενάκης να μιλήσω στη Βουλή ως Ολυμπιονίκης. Είμαστε η χώρα, η μητέρα της Δημοκρατίας και του αθλητισμού. Δεν απέκρυψα τίποτα και διαφώτισα σχετικά καταθέτοντας την βιωματική μου εμπειρία από 7 Ολυμπιακές προετοιμασίες και την αλήθεια μου, η οποία εκτιμήθηκε ανάλογα απ’ ότι φαίνεται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, η οποία είχε την επιλογή να μην με καλέσει στα πειθαρχικά της όργανα αλλά ‘’να μπει στο σπίτι μου’’ και να με τιμωρήσει βαριά. Πίσω στην αλήθεια μου δεν πρόκειται να κάνω, η αλήθεια μου δεν είναι διαπραγματεύσιμη, έχουν έρθει κατά καιρούς και άνωθεν, αλλά και έσωθεν να διαπραγματευτώ, δε γίνεται αυτό σε καμία περίπτωση. Δηλαδή και από την πλευρά της Ομοσπονδίας αλλά και από αλλού, αλλά νομίζω για χάρη της νέας γενιάς και των αξιών που πρεσβεύω δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ούτε μία σπιθαμή πίσω».

Δηλαδή σας ζήτησαν να κάνετε πίσω και να πάρετε πίσω όσα είπατε;

«Μου ζήτησαν να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λήξει το θέμα εδώ, ότι δε χρειάζεται να βγει το δεύτερο φίλμ στον αέρα και «να λήξει εδώ όλο το θέμα και θα βγεις νικητής Νίκο Κακλαμανάκη». Τους εξήγησα ότι νικητής είμαι ήδη και το υπαρξιακό μετάλλιο το οποίο επιδιώκω δεν το διαπραγματεύομαι».

Ωστόσο αυτοί δεν χρησιμοποίησαν πειθαρχικό μηχανισμό και αρμόδια αθλητικά όργανα για να σας τιμωρήσουν και πήγαν στο δικαστήριο, για ποιο λόγο θεωρείται;

«Δεν το γνωρίζω, αλλά κάτι που είδα μου δημιουργεί υποψίες. Αν δει κάποιος ότι το 2016 για νομικές και λογιστικές υπηρεσίες είχαν 16.000€, ενώ την χρονιά που κάναν την αγωγή σε μένα και είχαν για τις αντίστοιχες δαπάνες ήταν 41.000 €. Μου μπαίνουν διαφορά στο νου».

Αμέσως μετά καταγγείλατε ότι απειλήθηκε η ζωή σας δύο φορές, μία το 1999 και η δεύτερη το 2018. Έχετε μιλήσει στον εισαγγελέα με ονόματα για όλα αυτά, ποια ήταν η συνέχεια;

«Ασφαλώς και μίλησα, μία για τις απειλές κατά ζωής που μένει μια συμπληρωματική κατάθεση, αλλά λόγω κορονοϊού δεν μπορούσα να κάνω την συμπληρωματική να ανέβω στην Αθήνα. Έχω καταθέσει όμως 127 σελίδες συνημμένα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία συν 34 άλλες σελίδες καταθέσεις προσωπικές δικές μου συν άλλοι 7 μάρτυρες που κατέθεσαν και εκείνοι. Η εισαγγελική έρευνα προχωράει.

Καταθέσατε και ονόματα για τους παράγοντες της ομοσπονδίας σας; Και αν ναι, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από τότε μέχρι σήμερα;

«Ασφαλώς με ονόματα. Αυτές οι διαδικασίες παίρνουν καιρό. Για εμένα Θα έπρεπε να είναι πολύ πιο σύντομες όταν αφορούν το δημόσιο συμφέρον, όταν αφορούν στην εκπροσώπηση της πατρίδας μας διεθνώς και όχι μόνο. Όταν αφορά στην «δολοφονία» των νέων ανθρώπων και την κακοποίηση όχι μόνο την σωματική αλλά και την συναισθηματική όπως αυτή που έχω βιώσει εγώ εδώ και 33 χρόνια».

Με ποιον τρόπο σας απείλησαν;

«Ξεκάθαρα με απείλησαν με το τηλέφωνο το 1999 χωρίς καλυμμένη φωνή και μου είπαν ότι έχουν τον τρόπο να μην φτάσω έως τους Ολυμπιακούς. Αν πάει κάποιος και δει συνέντευξη μου η οποία έχει τίτλο στο Πρώτο Θέμα ότι «ο Άκης Τσοχατζόπουλος με έκοψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», θα δει ξεκάθαρα και την δήλωση μου τότε. Η δε απειλή για τη ζωή μου το 2018, έγινε δια ζώσης σε Παγκόσμιο στην Δανία, ότι “ξέρουμε που μένεις και έχουμε τους ανθρώπους μας εκεί και θα σε τακτοποιήσουμε, θα σε φροντίσουμε ανάλογα”. Αυτά τα πράγματα που έχω δει από κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς, θα βγουν την κατάλληλη στιγμή, γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να σεβαστώ την εισαγγελική έρευνα, αλλά και το φιλμ που έχει μαρτυρίες και που ολοκληρώνεται τώρα.

Γιατί δεν ξετυλίχτηκε αυτό το κουβάρι από τότε που κάτι κάνατε αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες;

«Αυτό είναι θέμα μελέτης πραγματικά το πως έχουν επιβιώσει αυτοί οι άνθρωποι σε αυτές τις θέσεις τριάντα και χρόνια και το οποίο τους έχει κάνει τόσο ανίκητους, έτσι πιστεύουν, αμετακίνητους, ακλόνητους και αυτό το ακαταλόγιστο που έχουν, είναι και το πιο επικίνδυνο. Το ότι υπάρχει ασυλία και ατιμωρησία, ανατροφοδοτεί την αδικία η οποία έχει φτάσει στο σημερινό επίπεδο να μαθαίνουμε ότι μαθαίνουμε.

Δεν σας κρύβω, ότι αυτό που έχει εξωθήσει στα άκρα τους αθλητές με την αλήθεια τους, αλλά και την Μπεκατώρου με τις καταγγελίες της είναι η περιφρονητική συμπεριφορά της Ομοσπονδίας και την υβριστική θα έλεγα μέσα από την πρώην Αντιπρόεδρο της, από επίσημες ανακοινώσεις, αλλά κι αναρτήσεις στα προσωπικά της και κοινωνικά δίκτυα. Επίσημη ανακοίνωση, όπως το ότι η κοινοποίηση η εισαγγελική, βασίζεται σε ταξιδιωτικού περιεχομένου φίλμ. Αυτό είναι επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία ανακοίνωση δεν έχει πάρει κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου απόσταση. Και κανένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου δεν έχει απαντήσει γιατί αρνούνται να μου δώσουν στοιχεία για τα 12 αιτήματα με βάση το εξώδικο μου που είναι νόμιμο δικαίωμα μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στην δική τους εναντίον μου. Γιατί αποφεύγουν τόσο επίμονα και συστηματικά την αλήθεια.»

Τι απαντάτε σε όλους όσους λένε ότι ίσως έκανε αργά την καταγγελία της η κυρία Μπεκατώρου;

«Πιστεύω ότι είναι τεράστιο βάρος το οποίο αν κάποιος δεν κλείσει τον αθλητικό του κύκλο, έχει το φόβο να του διακόψουν την καριέρα να πάσα στιγμή. Το οποίο το κάνανε επανειλημμένα. Δηλαδή την δυσκόλεψαν χωρίς αυτό, φανταστείτε να είχε πει κι αυτό, θα είχε ξεχάσει την επόμενη μέρα τον αθλητισμό δια βίου. Τώρα είπε, εγώ σταματάω τον πρωταθλητισμό, με έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο να δημιουργούν τόσο τοξικό περιβάλλον, που δεν μπορώ εγώ να κάνω πρωταθλητισμό. Δεν μπορώ να κάνω το όνειρο μου για αθλητισμό. Κατά συνέπεια αυτό που είχα πνίξει μέσα μου τόσο καιρό και με βασανίζει θα το βγάλω. Και επίσης αυτή η προκλητική συμπεριφορά, έχει φέρει στο προσκήνιο το θέμα αυτό γιατί είπε, ως εδώ, πως εδώ τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Είναι το ίδιο να κρατάς τον πόνο μέσα σου και να τον κρατάς δικό σου και το ίδιο να σε περιφρονούν να σε βρίζουν και να κρατάς τον πόνο μέσα σου;

Ένα σχόλιο σας θα ήθελα για τις υβριστικές αναρτήσεις της πρώην αντιπροέδρου κυρίας Νίκης Αναστασίου της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας που έχει κάνει στα social media;

«Δεν είναι μία είναι πολλές. Από την στιγμή που βγήκε ο κύριος Αυγενάκης και πήρε θέση υπέρ μου για το θάρρος της γνώμης μου. Δηλαδή με το που μου κάνουν αγωγή, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter ο κύριος Αυγενάκης που έλεγε ότι «ένας Ολυμπιονίκης δεν είναι άξιος μόνο για το μετάλλιο του αλλά και για το θάρρος της γνώμης του», Βγήκε η Νίκη Αναστασίου και είπε ότι «πλάκα έχουν οι Υπουργοί που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ασυλία σε λασπολόγους δήθεν σημαιοφόρους». Αυτό είναι ένα από πολλά. Έχει γράψει κάποια πράγματα για προπονητή που διαμαρτυρήθηκε αλλά ντρέπομαι να τα πω, γιατί περιέχουν πολύ ακατάλληλες λέξεις και εικόνες μάλιστα, γιατί έχει μια ακαθαρσία η εικόνα και γράφει κάτι ακατάλληλο. Είναι η περιφρόνηση προς την κυρία Μπεκατώρου με την ανάρτηση της στο ίνσταγκραμ και ένα σωρό άλλα περιστατικά.»Επόμενο Προηγούμενο
 
Social Media - Thessaloniki
Βρες την πρωτεύουσα: Θα κάνεις το 10/10 στο τεστ που σου δείχνει αν έχεις μέτριες ή άριστες γνώσεις γεωγραφίας;

Βρες την πρωτεύουσα: Θα κάνεις το 10/10 στο τεστ που σου δείχνει αν έχεις μέτριες ή άριστες γνώσεις γεωγραφίας;

21:12 14/2/2021

Η ώρα των απαντήσεων

Κάτω από 2 λάθη μόνο η Wikipedia: Θα βρεις το όνομα που λείπει από τον στίχο 10 γνωστών τραγουδιών;

Κάτω από 2 λάθη μόνο η Wikipedia: Θα βρεις το όνομα που λείπει από τον στίχο 10 γνωστών τραγουδιών;

16:35 14/2/2021

Θα τα καταφέρεις;

Καλαμαριά: Κλειστά τα σχολεία - Δαρδαμανέλης: Δε θα αφήσω τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα

Καλαμαριά: Κλειστά τα σχολεία - Δαρδαμανέλης: Δε θα αφήσω τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα

15:30 14/2/2021

από αύριο Δευτέρα

Το «νέο Parasite»: Η ταινιάρα που μπαίνει στα μεγάλα φαβορί των Όσκαρ είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει στο lockdown

Το «νέο Parasite»: Η ταινιάρα που μπαίνει στα μεγάλα φαβορί των Όσκαρ είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει στο lockdown

14:31 14/2/2021

Ό,τι καλύτερο έχεις παρακολουθήσει στην καραντίνα σου.

Μέμα Σταθοπούλου: Η τραγική κατάληξη της Ελληνίδας «Μπριζίτ Μπαρντό» που άλλαξε ζωή και ρόλο στα 34 της

Μέμα Σταθοπούλου: Η τραγική κατάληξη της Ελληνίδας «Μπριζίτ Μπαρντό» που άλλαξε ζωή και ρόλο στα 34 της

20:48 13/2/2021

Ζωή βγαλμένη από δραματική ταινία

Μοναδικό στην Ευρώπη: Το ελληνικό χωριό που κάθε χρόνο μπαίνει σε lockdown 7 μηνών για πιο σοβαρό λόγο απ’ τον κορωνοϊό

Μοναδικό στην Ευρώπη: Το ελληνικό χωριό που κάθε χρόνο μπαίνει σε lockdown 7 μηνών για πιο σοβαρό λόγο απ’ τον κορωνοϊό

20:37 13/2/2021

Τον ιό τον αντιμετωπίζεις, τη φύση όχι

53% μείωση στα κρούσματα, 0% θάνατοι: Η πρώτη χώρα που τελειώνει τον κορωνοϊό χάρη στο εμβόλιο

53% μείωση στα κρούσματα, 0% θάνατοι: Η πρώτη χώρα που τελειώνει τον κορωνοϊό χάρη στο εμβόλιο

13:24 13/2/2021

Τα νούμερα λένε την αλήθεια

Σβήνουν Μύκονο και covid: Τα 2 ελληνικά νησιά που θα ειναι στους top προορισμούς της Ευρώπης φέτος το καλοκαίρι

Σβήνουν Μύκονο και covid: Τα 2 ελληνικά νησιά που θα ειναι στους top προορισμούς της Ευρώπης φέτος το καλοκαίρι

05:33 13/2/2021

Βγήκαν στη φόρα: Οι φωτό-ντοκουμέντο που δείχνουν που πήγαν Chris και Παππάς τις 7 ώρες που έλειπαν (Pics)

Βγήκαν στη φόρα: Οι φωτό-ντοκουμέντο που δείχνουν που πήγαν Chris και Παππάς τις 7 ώρες που έλειπαν (Pics)

22:59 12/2/2021

Το μεγάλο μυστήριο του Survivor λύθηκε

Περιστατικό παρενόχλησης: Ο σκηνοθέτης του

Περιστατικό παρενόχλησης: Ο σκηνοθέτης του "Έτερος Εγώ" αποστομώνει με όσα λέει για τις καταγγελίες (Vid)

22:54 12/2/2021

Δείτε το ξανά και ξανά

Κλασικά Έπιπλα