Καλαμαριά: Σήμερα το Παραθαλάσσιο τρέξιμο με δωρεάν συμμετοχή - Πάρτι με δροσερά ροφήματα για όλους!

28/6/2026 09:04     Kalamaria Sunset Seaside Run
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το ORME RUN CLUB, διοργανώνει σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου 2025 το Kalamaria Sunset Seaside Run, ένα ανοιχτό και δωρεάν παραθαλάσσιο τρέξιμο 5 χιλιομέτρων, που απευθύνεται σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης, εμπειρίας ή ρυθμού.

Σκοπός της δράσης είναι να προωθήσει έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, να ενισχύσει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και να αναδείξει τα μοναδικά παραθαλάσσια σημεία της Καλαμαριάς όπως την Μαρίνα και το παραλιακό τμήμα κάτω από το πρώην Νοσοκομείο Παναγία, ως χώρους άθλησης, αναψυχής και κοινωνικοποίησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Καλαμαριάς (ΔΣΝΚ), αποτελεί ένα νεοσύστατο γνωμοδοτικό όργανο συμμετοχής των νέων στη δημόσια ζωή της Καλαμαριάς και της πόλης, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκφράζουν ιδέες, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να υλοποιούν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας. Μέσα από συνεργασίες και καινοτόμες παρεμβάσεις, επιδιώκει να φέρει τους νέους πιο κοντά στην πόλη τους και να δημιουργήσει ευκαιρίες ενεργούς συμμετοχής.

Το ORME RUN CLUB ή αλλιώς «Ορμή», είναι μια δυναμική δρομική κοινότητα που προωθεί το τρέξιμο ως μέσο ευεξίας, κοινωνικής σύνδεσης και προσωπικής ανάπτυξης. Με ανοιχτές δρομικές διαδρομές και δράσεις για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου, ενθαρρύνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της κίνησης μέσα από τη δύναμη της ομάδας.

Πληροφορίες Δράσης

Το σημείο συγκέντρωσης των συμμετεχόντων θα είναι το Remezzo, στη Νικολάου Πλαστήρα, στις 19:30, ενώ η εκκίνηση του τρεξίματος θα δοθεί στις 20:00.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα κινηθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, περνώντας από τη Μαρίνα Αρετσούς, φτάνοντας έως το Cine Αύρα, επιστρέφοντας μέσω της Μαρίνας και συνεχίζοντας παραλιακά μέχρι λίγο μετά το πρώην Νοσοκομείο Παναγία, πριν καταλήξει ξανά στη Μαρίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τερματισμός.

Η συνολική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται περίπου στα 35-45 λεπτά, σε έναν χαλαρό και φιλικό ρυθμό που επιτρέπει τη συμμετοχή όλων.

Ανάδειξη της παραλιακής ζώνης και της Μαρίνας

Το Kalamaria Sunset Run φιλοδοξεί, πέρα από τη δρομική εμπειρία, να αναδείξει τη Μαρίνα Αρετσούς και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς ως σύγχρονους χώρους άθλησης, περιπάτου και αναψυχής για τους νέους αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Παράλληλα, αναδεικνύει το Remezzo ως έναν χώρο συνάντησης και κοινωνικής δραστηριοποίησης δίπλα στη θάλασσα, συμβάλλοντας στη σύνδεση των πολιτών με το παραλιακό τους μέτωπο.

Sunset Party μετά τον τερματισμό

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί ομαδική φωτογράφιση όλων των συμμετεχόντων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα μικρό sunset party στο μπαλκόνι του Remezzo, με μουσική, δροσιστικά ροφήματα και μπανάνες ευγενικής προσφοράς της DOLE.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή άθλησης, εξωστρέφειας και γνωριμίας των νέων με την πόλη τους, αποδεικνύοντας ότι η Καλαμαριά μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για δράσεις που συνδυάζουν την κίνηση, τον πολιτισμό και τη θάλασσα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο τρέξιμο.

Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί το ηλιοβασίλεμα της Καλαμαριάς, τρέχοντας δίπλα στη θάλασσα.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Καλαμαριάς

Ο Εκπρόσωπος Τύπου

Παναγιώτης Μοσχίδης

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

E-mail: youthcouncil.kalamaria@gmail.com

Instagram: @youthcouncil_kalamaria

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986756406


Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Δύο νέα γήπεδα ποδοσφαίρου στο 3ο και στο 4ο δημοτικό (φωτο-βιντεο)

Καλαμαριά: Δύο νέα γήπεδα ποδοσφαίρου στο 3ο και στο 4ο δημοτικό (φωτο-βιντεο)

18:26 17/7/2026

Αντιδημαρχία Παιδείας

Θεσσαλονίκη: Τρία μουσικά βράδια δίπλα στη θάλασσα με ελεύθερη είσοδο!

Θεσσαλονίκη: Τρία μουσικά βράδια δίπλα στη θάλασσα με ελεύθερη είσοδο!

16:38 17/7/2026

Με φόντο τη θάλασσα και την καλοκαιρινή αύρα

Μετρό Καλαμαριάς - Εξάρχου: Ο ανάδοχος θα είναι έτοιμος 27 Ιουλίου - Δεν έδωσε ημερομηνία εγκαινίων

Μετρό Καλαμαριάς - Εξάρχου: Ο ανάδοχος θα είναι έτοιμος 27 Ιουλίου - Δεν έδωσε ημερομηνία εγκαινίων

14:40 17/7/2026

Χθες διεξήχθη η γενική συνέλευση μετόχων

Η Καλαμαριά γίνεται η πρώτη στάση στο «Άη Λαός» - Δείτε τις ανοιχτές πρόβες - Ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό ταξίδι

Η Καλαμαριά γίνεται η πρώτη στάση στο «Άη Λαός» - Δείτε τις ανοιχτές πρόβες - Ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό ταξίδι

13:36 17/7/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει και φιλοξενεί...

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της τροχαίας σε πιάτσες ταξί - 26 παραβάσεις

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της τροχαίας σε πιάτσες ταξί - 26 παραβάσεις

13:29 17/7/2026

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης..

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι για 6 ώρες ο περιφερειακός

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι για 6 ώρες ο περιφερειακός

12:13 17/7/2026

Από τη Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι..

Καλαμαριά: Οι Ναυτοπρόσκοποι συγκινούν στον αποχαιρετισμό του Κώστα Βαφείδη - Σε ευχαριστούμε για όλα!

Καλαμαριά: Οι Ναυτοπρόσκοποι συγκινούν στον αποχαιρετισμό του Κώστα Βαφείδη - Σε ευχαριστούμε για όλα!

12:00 17/7/2026

το 9ο Συστημα Ναυτοπροσκόπων

Κλασικά Έπιπλα