Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
«Happy Friday» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας – Δείτε τι είναι

«Happy Friday» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας – Δείτε τι είναι

04:45 26/1/2018

Ήδη σε πολλά σχολεία έχουν ενημερωθεί οι γονείς

Ελάφρυνση του χρέους: Συμφωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Νταβός

Ελάφρυνση του χρέους: Συμφωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Νταβός

04:40 26/1/2018

πριν από τον Αύγουστο

Στις 4 Φλεβάρη το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό.

Στις 4 Φλεβάρη το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό.

04:35 26/1/2018

στο Σύνταγμα

«Η Κατσαρίδα» στο Θέατρο Σοφούλη

«Η Κατσαρίδα» στο Θέατρο Σοφούλη

04:32 26/1/2018

για 2 παραστάσεις!

ΟΑΕΔ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση - Ποιους αφορά;

ΟΑΕΔ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση - Ποιους αφορά;

04:28 26/1/2018

Δείτε αναλυτικά!

ΚΕΑ: Να χάσουν το επίδομα κινδυνεύουν 45.000 δικαιούχοι!

ΚΕΑ: Να χάσουν το επίδομα κινδυνεύουν 45.000 δικαιούχοι!

04:14 26/1/2018

Δείτε αναλυτικά!

Οδηγός για την έξοδο προς τη σύνταξη

Οδηγός για την έξοδο προς τη σύνταξη

04:07 26/1/2018

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Επιπλέον 500 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Επιπλέον 500 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ

04:05 26/1/2018

ανακοίνωσε ο Σκουρλέτης

Έρχεται η ολική καταστροφή της Γης! Το Ρολόι της Αποκάλυψης «μίλησε»

Έρχεται η ολική καταστροφή της Γης! Το Ρολόι της Αποκάλυψης «μίλησε»

04:01 26/1/2018

...για πρώτη φορά από το 1953

Ν.Κορέα: 31 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Ν.Κορέα: 31 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

03:56 26/1/2018

στην πόλη Μιριάν

Κλασικά Έπιπλα