Καλαμαριά: Λίγες ημέρες έμειναν καθαρά - Βανδάλισαν όσα έβαψαν οι εθελοντές (φωτο)

30/6/2026 16:12     θλίψη και απογοήτευση
Ανακοίνωση του δήμου

Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι άγνωστοι βανδάλισαν με συνθήματα που προσβάλλουν όλους, τοιχία και επιφάνειες επί της οδού Ν. Πλαστήρα, τα οποία μόλις την περασμένη Πέμπτη καθαρίστηκαν και βάφτηκαν στο πλαίσιο δράσης εθελοντισμού, ώστε η Καλαμαριά να υποδεχθεί όμορφη και καθαρή το Μετρό και τους επισκέπτες της.



Η πράξη αυτή, όπως και η αντίστοιχη κατά μήκος της οδού Πόντου που επίσης καθαρίστηκε από συνθήματα και μουτζούρες από εθελοντές, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ακριβώς δίπλα στο αναπλασμένο πεζοδρόμιο, δεν αποτελεί μόνο προσβολή της δημόσιας περιουσίας. Είναι προσβολή απέναντι στους ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να κάνουν την πόλη μας πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη. Είναι μια προσπάθεια να σπείρουν ξανά τον διχασμό εκεί όπου οι πολίτες έδωσαν το παράδειγμα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού.



Στην Καλαμαριά δεν έχουν θέση ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία και τα μηνύματα που υποκινούν τη βία. Πόσο μάλλον όταν αυτά αποτυπώνονται στο δημόσιο χώρο από ανθρώπους που ταξίδεψαν χιλιόμετρα (όπως φαίνεται από τα (υπο)γραφόμενα στον τοίχο της Μητρόπολης) όχι ως επισκέπτες και φίλοι, αλλά ως βάνδαλοι. Η απάντησή μας θα είναι πάντα περισσότερη συμμετοχή, περισσότερος εθελοντισμός και περισσότερος σεβασμός στον δημόσιο χώρο.

Ο Δήμος Καλαμαριάς θα προχωρήσει στην αποκατάσταση όλων των σημείων. Γιατί όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να βανδαλίζουν την πόλη και να προσβάλουν τις αξίες μας, οι πολίτες της Καλαμαριάς αποδεικνύουν καθημερινά ότι η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός είναι πιο δυνατά.

Η Καλαμαριά απαντά στον διχασμό με ενότητα, εθελοντισμό και σεβασμό.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό Καλαμαριάς - Ταχιάος: Πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς - Ταχιάος: Πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο (βιντεο)

16:02 30/7/2026

ο υφυπουργός Υποδομών

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

12:40 30/7/2026

μια ιστορική στιγμή για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

12:36 30/7/2026

''οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις''

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

12:14 30/7/2026

στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

11:59 30/7/2026

με απόφαση του Υπουργού Υποδομών

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών,  Age Group Κοριτσιών!

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών, Age Group Κοριτσιών!

11:45 30/7/2026

Για πέμπτη χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Κλασικά Έπιπλα