Ανοίγει η πλατφόρμα για τα δημοτικά τέλη και τα αδήλωτα τετραγωνικά

24/2/2020 16:55    αυριο Τρίτη
Με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση ορίζονται τα εξής σε σχέση με τα δημοτικά τέλη ακινήτων όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ:

-Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα μέχρι την 30.6.2020.
-Διαγράφονται οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών και ΤΑΠ από διαφορές εμβαδών, όχι μέχρι 31.12.2019 αλλά μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσής τους στον οικείο Δήμο.
-Εξαιρούνται όμως από τη διαγραφή τα ποσά που βεβαιώθηκαν είτε κατόπιν ελέγχου της υπηρεσίας του Δήμου, είτε λόγω αιτήματος χορήγησης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου.
-Τα ήδη καταβληθέντα ποσά στους Δήμους για τις παραπάνω αιτίες δεν επιστρέφονται.

Η προθεσμία για δήλωση των αδήλωτων εμβαδών παρατείνεται έως την 30.6.2020 μόνον για όσους ιδιοκτήτες προβούν σε ρύθμιση αυθαιρέτων μετά την 31.3.2020.

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Από την Τρίτη, 25.2.2020 αναμένεται να τεθεί τελικά σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση δημοτικών τελών ακινήτων προς όλους τους Δήμους της χώρας, στην οποία θα εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία κάθε ακινήτου που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του του TAXISNET να εισέρχεται σε αυτήν, και να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις παραπάνω βάσεις δεδομένων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβειά τους, δεν θα απαιτείται η προσέλευση των πολιτών σε καμιά υπηρεσία και η συνυποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού! Οι Υπηρεσίες Εσόδων των οικείων Δήμων θα επεξεργάζονται στη συνέχεια τις ηλεκτρονικές αυτές δηλώσεις και θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά για την αποδοχή τους αλλά και για τον υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και για οφειλόμενο δημοτικά τέλη από 1.1.2020 και μετά.

Από την εξαιρετική αυτή ρύθμιση της διαγραφής αναδρομικών και προστίμων κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα δηλώσουν, οι Δήμοι που θα εισπράττουν αλλά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες από τη μείωση δημοτικών τελών που ασφαλώς θα ακολουθήσει. Η ΠΟΜΙΔΑ η οποία την πρότεινε, θερμά ευχαριστεί τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ.Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποδοχή και θεσμοθέτησή της, θεωρεί όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μαζική συμμετοχή και επιτυχία της είναι η άμεση αποστολή ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κατόχους ΑΦΜ της χώρας μας για τη ρύθμιση αυτή και για τη νέα πλατφόρμα δηλώσεων.


typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 1/4/2025

Τρίτη 1/4

Η Σχολή Μαγείας και το Βασίλειο των Δράκων στη Θεσσαλονίκη – Artbox Fargani Theater

Η Σχολή Μαγείας και το Βασίλειο των Δράκων στη Θεσσαλονίκη – Artbox Fargani Theater

20:01 31/3/2025

16 Μαρ - 6 Απρ 2025

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έρχονται νέοι συρμοί

Μετρό Θεσσαλονίκης: Έρχονται νέοι συρμοί

18:55 31/3/2025

Πότε θα έχουμε δρομολόγια ανά 1,5 λεπτό

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο

14:00 31/3/2025

Δύο υπουργεία

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans έβαλαν… σκούπα στο Κόδρα

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans έβαλαν… σκούπα στο Κόδρα

13:05 31/3/2025

Το Κόδρα, το πάρκο υπερτοπικής σημασίας στην καρδιά της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:53 31/3/2025

Δευτέρα 31/3

Η Παράσταση «Η Ιεροτελεστία των Δακρύων» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση «Η Ιεροτελεστία των Δακρύων» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

19:00 30/3/2025

2 Απρ - 3 Απρ 2025

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2025

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2025

11:20 30/3/2025

11 Απρ - 14 Απρ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 30/3/2025

Κυριακή 30/3

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην οδό Ι. Πασαλίδη

17:00 29/3/2025

Κυριακή 30/3

Κλασικά Έπιπλα