Τουρκία: Συλλήψεις εκατοντάδων ανθρώπων για αναρτήσεις σχετικές με τον κορονοϊό

25/3/2020 17:38     στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η Τουρκία συνέλαβε 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επαίνεσε τους Τούρκους, επειδή συμμορφώνονται με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νόσου και σημείωσε ότι αυστηρότερα μέτρα, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Η Τουρκία έκλεισε σχολεία, καφετέριες και μπαρ, απαγόρευσε τις μαζικές προσευχές, ακύρωσε αθλητικούς αγώνες και ανέστειλε πτήσεις. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 1.872. 44 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ο Σοϊλού σημείωσε ότι αφότου επιβλήθηκαν οι περιορισμοί, ο αριθμός των επιβατών των λεωφορείων εντός των πόλεων κατέγραψε πτώση 83% και η κυκλοφορία στους δρόμους σε 15 μεγάλες πόλεις μειώθηκε κατά 65%.

«Έως τώρα, οι πολίτες μας συμμορφώνονται, στον ύψιστο βαθμό, με όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Αυτό είναι καλό για εμάς» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 24.

«Όσο οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους τους έκτακτους κανονισμούς, ίσως να μην καταστεί αναγκαία, προς το παρόν, η λήψη αυστηρότερων μέτρων».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι σχεδόν 2.000 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτοποιήθηκαν να ανεβάζουν προκλητικές αναρτήσεις σχετικά με την επιδημία, με αποτέλεσμα 410 άνθρωποι να τεθούν υπό κράτηση «για απόπειρα πρόκλησης αναταραχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ορισμένες τις συλλήψεις έγιναν για να αναρτήσεις που έδειχαν νεαρούς να χλευάζουν ηλικιωμένους που βγήκαν έξω, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Τέτοιες αναρτήσεις προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

20:31 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

15:53 7/4/2025

Sold out σε χρόνο ρεκόρ

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

15:40 7/4/2025

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “JobDay Καλαμαριάς 2025”

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

15:06 7/4/2025

Δευτέρα 7/4

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

08:00 7/4/2025

23/04 - 4/05

Κλασικά Έπιπλα