Εκ νέου οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

22/5/2018 20:37    Δείτε την προθεσμία
Όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ για το έτος 2017 απαιτείται να κάνουν εκ νέου αίτηση και για την επόμενη χρονιά εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2018
 
Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152 (ΦΕΚ Β΄ 1403/01.02.2018), άρθρο 3, παράγραφος 4, «Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ απαιτείται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της οριζόμενης από τις κείμενες διατάξεις ή της παραταθείσας με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, οπότε και διενεργείται επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κ.Ο.Τ.

Εφόσον από τη διαδικασία αυτή προκύψει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης σε άλλη κατηγορία τότε ο δικαιούχος μεταβαίνει αυτόματα σε αυτή. Εάν προκύψει ότι δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις ένταξης σε καμία κατηγορία ή δεν υποβληθεί αίτηση τότε το Κ.Ο.Τ. παύει να ισχύει από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου….» Δηλαδή, εάν για παράδειγμα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων π.χ. για το φορολογικό έτος 2017 λήγει στις 30/06/2018 και μέχρι 31/07/2018 δεν έχετε υποβάλλει εκ νέου αίτηση, τότε αυτόματα απεντάσσεσθε από το ΚΟΤ (από 01/08/2018) ακόμη και αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάποια κατηγορία. 
 
Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) σε 6 βήματα

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

16:31 7/8/2026

τι βρήκαν στη Χαλκιδική

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

16:14 7/8/2026

Νέα κυκλική σύνδεση 06Α – 06Β

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

15:59 7/8/2026

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε..

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

15:17 7/8/2026

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

22:43 6/8/2026

νεότερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

22:17 6/8/2026

αυτό που ονομάζουμε “ trial run”

Κλασικά Έπιπλα