Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ

15/4/2020 19:47    Υπουργείο Περιβάλλοντος
Αλλάζει σημαντικά η εικόνα του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η ΔΕΘ. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, «ανοίγει πλέον οργανωμένα και με σχέδιο ο δρόμος για την ανάπλασή της, με άξονες τις σύγχρονες υποδομές, τη λειτουργικότητα και τους χώρους πρασίνου που ένα εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας οφείλει να διαθέτει».

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα. Μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη "το είπαμε-το κάναμε", θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το:

1. Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τμ, καθώς και τη

2. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και οι κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, δήλωσε ότι «μετά από 8 μήνες σκληρής δουλειάς σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο».

Ο υφυπουργός ΠΕΝ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΘ κ. Τζήκα και συνολικά το ΔΣ, καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για την εποικοδομητική συνεργασία.

Και καταλήγοντας επεσήμανε, ότι «στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: 27χρονη ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και φοβόταν να το πει στους αστυνομικούς

Καλαμαριά: 27χρονη ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της και φοβόταν να το πει στους αστυνομικούς

18:38 17/8/2026

συνελήφθη ο 29χρονος σύντροφος

Στην Ιταλία πηγαίνουν οι πρωταθλητές της Καλαμαριάς - Καλή επιτυχία Ηλία, Ιφιγένεια και Πέτρο!

Στην Ιταλία πηγαίνουν οι πρωταθλητές της Καλαμαριάς - Καλή επιτυχία Ηλία, Ιφιγένεια και Πέτρο!

18:12 17/8/2026

Με τις ευχές όλης της Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Πέντε συλλήψεις και τραυματισμός αστυνομικού στον Φοίνικα!

Καλαμαριά: Πέντε συλλήψεις και τραυματισμός αστυνομικού στον Φοίνικα!

11:10 17/8/2026

Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τρεις μεθυσμένους οδηγούς

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τρεις μεθυσμένους οδηγούς

14:30 16/8/2026

Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Μετρό: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

Μετρό: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

14:23 16/8/2026

τελευταίες δοκιμές

Καλαμαριά: Συνελήφθη 35χρονη που πούλησε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

Καλαμαριά: Συνελήφθη 35χρονη που πούλησε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

14:07 16/8/2026

ελέγχθηκαν συνολικά 41 ανήλικοι

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: Από τις πιο δύσκολες η φετινή περίοδος - Συμβουλές προστασίας

ΕΟΔΥ για ιό Δυτικού Νείλου: Από τις πιο δύσκολες η φετινή περίοδος - Συμβουλές προστασίας

13:55 16/8/2026

Η Ελλάδα καταγράφει σημαντική επιβάρυνση

Κλασικά Έπιπλα