Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ

21/4/2020 19:52    ποιοι θα το πάρουν
Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται το δίχτυ προστασίας και στήριξης της Πολιτείας σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, οι κάτωθι κατηγορίες εργαζομένων: Λατόμοι, ασβεστοποιοί, σμυριδορύκτες, δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες-κεραμοποιοί-πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μουσικοί-τραγουδιστές μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές-βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου-θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου-θεάτρου, τεχνικοί-κινηματογράφου & τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων, χορευτές-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, μισθωτοί τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου και τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και οι φορτοεκφορτωτές, οι ξεναγοί, οι αποκλειστικές νοσοκόμες, κά.

Σημειώνεται ότι, με την παρούσα ΚΥΑ, προβλέπεται ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς της ειδικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους, με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «όλοι οι παραπάνω δικαιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 160.000 συμπολίτες μας, θα υποβάλουν σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" και η αποζημίωση των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα με άλλες οφειλές».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Η κυβέρνηση, με σχέδιο, αντανακλαστικά και προπάντων ευαισθησία, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και, σήμερα, διευρύνει ακόμα περισσότερο το προστατευτικό δίχτυ της Πολιτείας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με ειδικό εργασιακό καθεστώς, που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού. Βασική επιδίωξή μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν πολίτη ανυπεράσπιστο στην κρίση, που έχει ξεσπάσει».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

16:52 2/6/2025

Με την άνοδο της θερμοκρασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:18 2/6/2025

Δευτέρα 2/6

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

20:00 1/6/2025

Πέμπτη 5/6

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

14:00 1/6/2025

Πέμπτη 19/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 1/6/2025

Κυριακή 1/6

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

17:00 31/5/2025

Μια μεγάλη γιορτή της θάλασσας από 3/06 - 8:00 πμ - 29/07 - 5:00 μμ

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

13:00 31/5/2025

Στις 23 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο

Κλασικά Έπιπλα