Κορονοϊός: Πρωινό στο δωμάτιο και οι άλλες αλλαγές που έρχονται στα ξενοδοχεία

27/4/2020 11:47     γεύματα "a la cart"
 Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα "a la cart" (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού. Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω "έξυπνων συσκευών" και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.

   Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους.

   Για αυτή την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών. Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού για την Ελλάδα, όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η ένωση συνεργάζεται με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα έχει αναθέσει στην Howarth International μελέτη για την "επόμενη μέρα" στα ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε δυο εβδομάδες, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης.

   Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την αγωνία του για το αν θα πρέπει ή ακόμα ακόμα, αν μπορούν να ανοίξουν τις ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας όπως τονίζει. «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους βιωσιμότητας και αν δεν συμβεί αυτό, ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι «μπορεί και να μην ανοίξουν ξενοδοχεία». Προσθέτει, επίσης, ότι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα ξενοδοχεία, για υγειονομικούς λόγους, είναι σημαντικά κοστοβόρες και σε πολλές των περιπτώσεων θα είναι και αδύνατες να εφαρμοστούν.

   Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Κω, νησί που πρωταγωνιστεί στα Δωδεκάνησα στις τουριστικές αφίξεις, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διερωτάται τι κόστος θα έχει το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ειδικά στο σκέλος της προφύλαξης του τοπικού πληθυσμού από τυχόν μετάδοση του ιού, αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Τελικά είναι σωστό να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα; Μήπως θα πρέπει να ληφθεί μια γενναία απόφαση, ότι το 2020 θα πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, τα ανελαστικά πάγια των επιχειρήσεων και να προετοιμαστούμε για το πολύ δυνατό 2021», ερωτά η κα Σβήνου.

   Πηγή αγωνίας για την ίδια είναι οι ελεύσεις τουριστών που τυχόν δεν θα διαγνωστούν από τα τεστ που θα γίνονται πριν αυτοί ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των εργαζομένων και των τοπικών πληθυσμών.

   Τέλος στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του "υγειονομικού πρωτοκόλλου", που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίες των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορονοϊού.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Χωρίς ταξί θα μείνει για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

Χωρίς ταξί θα μείνει για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

14:00 11/4/2025

Ποια ημέρα, γιατί απεργούν

Από την Πίστη στην Τέχνη: Συναυλία με Γκόσπελ και Κλασικές Μελωδίες αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών

Από την Πίστη στην Τέχνη: Συναυλία με Γκόσπελ και Κλασικές Μελωδίες αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών

13:00 11/4/2025

11/04 - 8:00 πμ - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/4/2025

Παρασκευή 11/4

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Θεσσαλονίκης

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Θεσσαλονίκης

16:39 10/4/2025

Από σήμερα 10/4

Μελέτη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Κρήνης

Μελέτη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Κρήνης

12:39 10/4/2025

Ομόφωνο «ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 10/4/2025

Πέμπτη 10/4

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

18:00 9/4/2025

Ζητούμε συγγνώμη

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

16:00 9/4/2025

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

15:00 9/4/2025

8/04 - 8:00 πμ - 11/04 - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/4/2025

Τετάρτη 9/4

Κλασικά Έπιπλα