Αντικαρκινικά φάρμακα - Στην φυλακή η γιατρός του Λαϊκού

26/5/2018 23:06    συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης
Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες και φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η γιατρός επίκουρος, βοηθός δύο ογκολόγων στο Λαϊκό Νοσοκομείο απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Σύμφωνα με την δικογραφία η ανάμειξή της στην υπόθεση προκύπτει από εικονικές συνταγογραφήσεις που εντοπίστηκαν κατά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά τις πρώτες συλλήψεις για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η κατηγορουμένη, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με κύκλωμα και ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Φέρεται ωστόσο να παραδέχθηκε στην δικαστική λειτουργό ότι έχει προχωρήσει σε 86 συνταγογραφήσεις, που δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου, αποδίδοντας τις επίμαχες συνταγές που εξέδωσε σε φόβο εξαιτίας απειλών που δεχόταν για την ζωή της και την ζωή του συζύγου της. Η γιατρός, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, υποστηρίζει ότι οι επίμαχες συνταγές δεν είχαν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα αλλά είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα του εκβιασμού της από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι κάποιος από τους ήδη συγκατηγορούμενους της, που ξεκίνησε να την απειλεί, ακόμη και με όπλο, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ο εκβιασμός της από το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με την γιατρό, ήταν και ο λόγος που δεν προσήλθε στις αρχές όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση καθώς στόχος της ήταν όχι να εξαφανιστεί από τις αρχές αλλά να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της μάλιστα θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση εκβιασμού πρέπει να ερευνηθεί από την ανακρίτρια ως σκέλος της υπόθεσης και εκτιμούν ότι πρέπει ο ή οι εκβιαστές να αναζητηθούν μέσω των προσώπων που εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των συγκεκριμένων φαρμάκων που συνταγογράφησε η εντολέας τους.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

20:44 18/8/2026

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής..

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

19:46 18/8/2026

ένα νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

19:37 18/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

18:05 18/8/2026

βίντεο ανέβασε ο Νίκος Ταχιάος

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

17:52 18/8/2026

συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

15:31 18/8/2026

στη Ε.Ο. Μουδανιών- Συκιάς

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

15:18 18/8/2026

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής

Κλασικά Έπιπλα