To Viber «χωρίζει» από το Facebook

26/6/2020 17:58    τι ανακοινωθηκε
Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, ανακοινώνει ότι θα διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.

Όπως ανακοίνωσε η εφαρμογή θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του εν λόγω γίγαντα της τεχνολογίας.

Eν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων το διαβόητο σκάνδαλο Cambridge Analytica όπου η εταιρεία πολιτικών συμβούλων αλίευσε με ακατάλληλο τρόπο δεδομένα από περίπου 87 εκατ. χρήστες του Facebook, το Viber θεωρεί πως το ατόπημα του Facebook με τη βίαια ρητορική είναι το νερό που ξεχείλισε το ποτήρι.

Έτσι λοιπόν, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων ωθεί το κίνημα #StopHateForProfit ένα βήμα πιο μακριά, διακόπτοντας κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.

O διευθύνων σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση».

Οι ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα σημεία επαφής με το Facebook από το Viber αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουλίου 2020. Η διακοπή διαφημιστικής δαπάνης στο Facebook τίθεται σε ισχύ άμεσα.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

Ελέγχουν τις παραλίες με drones για παραβάσεις - Μεγάλα πρόστιμα (βιντεο)

16:31 7/8/2026

τι βρήκαν στη Χαλκιδική

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

Καλαμαριά - Χάρτης: Πως θα συνδέονται τα λεωφορεία με το μετρό - Τι αλλάζει στις γραμμές

16:14 7/8/2026

Νέα κυκλική σύνδεση 06Α – 06Β

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (φωτο)

15:59 7/8/2026

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε..

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

Καλαμαριά: Το γεφυράκι του Φοίνικα η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κατοίκων!

15:17 7/8/2026

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

Καλαμαριά: Συνεχίζονται οι δράσεις για το πάρκο Κατράκη ''Δεν είναι ανάπλαση είναι υποβάθμιση''

22:43 6/8/2026

νεότερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εχθές

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

Ταχιάος από Καλαμαριά: Ξεκινούν βραδινά δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό

22:17 6/8/2026

αυτό που ονομάζουμε “ trial run”

Κλασικά Έπιπλα