Τέσσερις συλλήψεις σε επιχειρήσεις περιβαλλοντικές «βόμβες» (ΦΩΤΟ)

1/6/2018 12:19    Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης και κλιμακίου υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα έπειτα από τη διακρίβωση παραβάσεων που αφορούν τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Πρόκειται σύμφωνα με το typosthes, για ημεδαπούς ηλικίας 31, 38, 68 και 59 ετών (3 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για παραβάσεις του Νόμου «Περί προστασίας του περιβάλλοντος».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 και 31-05-2018, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι:

• Σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων (σκραπ), ιδιοκτησίας των δύο πρώτων, αποθηκεύονταν απόβλητα διαφόρων ειδών (λέβητες φυσικού αερίου – πετρελαίου, κλιματιστικές μονάδες, ψυγεία, πλυντήρια, κουφώματα αλουμινίου, εξαρτήματα αυτοκινήτων, βιομηχανικά απόβλητα, κλειστά κοντέινερ που περιείχαν απόβλητα ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.α.), τα οποία είχαν εναποτεθεί σε μη τσιμεντοστρωμένο – μη στεγανοποιημένο δάπεδο και δεν υπήρχε σύστημα συλλογής και διαχείρισης των απορροών τους. 

• Σε επιχείρηση αποθήκευσης παλαιών μετάλλων υπήρχαν στερεά απόβλητα (παλιές ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά κουφώματα, μεταλλικές μπανιέρες, διάφορα μεταλλικά σίδερα, σωλήνες και ντουλάπες, παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.), κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

• Σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, που λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη η 59χρονη, εκτελούνταν εργασίες διάλυσης και αποσυναρμολόγησης μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. 

Επιπλέον, στο μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης δεν υπήρχε στεγανό δάπεδο και στερούνταν δικτύου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, ενώ εντοπίστηκαν διάφορα στερεά απόβλητα (κουφώματα, κλιματιστικά, ψυγεία, βιομηχανικά απόβλητα, ελαστικά κ.α.), δεξαμενή πετρελαίου, λιπαντήριο οχημάτων, και κλειστά κοντέινερ με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Επίσης, στην παραπάνω εγκατάσταση βρέθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός (γερανοφόρα και μηχανή απογύμνωσης καλωδίων), χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 








Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

Καλαμαριά: Ο Μίλτος κερνάει 100 διπλές προσκλήσεις για το θερινό σινεμά και γλυκό!

19:19 20/8/2026

Κέρδισε μία από τις 100 διπλές προσκλήσεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή γνωριμία κατέληξε σε μαχαίρωμα και συλλήψεις

14:41 20/8/2026

χθες το βράδυ

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

Καλαμαριά: Ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στην αγορά του Φοίνικα (φωτο)

14:28 20/8/2026

Νέες παρεμβάσεις του Δήμου

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

Μετρό Καλαμαριάς: Δυσκολεύονται μέχρι και στα εγκαίνια - Εναλλακτικό σχέδιο για το σταθμό της Μίκρας λόγω λαϊκής!

13:37 20/8/2026

πάμε σε διπλό σενάριο

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

Καλαμαριά: Από θαύμα δεν είχαμε θύματα - Ληστές έκοψαν με τροχό κάτω από φιάλες υγραερίου (βιντεο)

13:20 20/8/2026

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλοπή

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

Νέστος Χρυσούπολης - Απόλλων Καλαμαριάς 1-0 και επεισόδια στο φινάλε

12:59 20/8/2026

Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Γιακουμάκης

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Στάθης Παρχαρίδης! Θλίψη στην Ποντιακή κοινωνία

12:25 20/8/2026

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά..

Κλασικά Έπιπλα