Άγρια επίθεση σε αστυνομικούς: «Μας φώναζαν θα πεθάνετε» (φωτο)

12/9/2020 20:47    Ορεστιάδα
Το τι ακριβώς συνέβη στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν επτά αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών χούλιγκαν περιγράφει ένας από τους αστυνομικός στο protothema.gr.

Η περιγραφή σοκάρει… «Μπάτσοι θα πεθάνετε!Μπάτσοι θα πεθανετε!φώναζαν. Πήγαμε για καφέ και βγήκαμε δαρμένοι… Ένας συνάδελφος δέχτηκε μαχαιριά στον μηρό (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr) ενώ ένας άλλος μετεφέρθη στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα που δέχτηκε με μπουκάλι στο κεφάλι» λέει ο αστυνομικός την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ αναφέρει «Εξ΄όσων γνωρίζω οι συνάδελφοι σώθηκαν από την επίθεση εξαιτίας της εκπαίδευσης τους και της ψυχραιμίας τους.

orestiada__1_
orestiada__3_

Επικοινώνησαν με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν άψογα τη δουλειά τους και κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες. Πρόκειται για κάποιους χούλιγκαν οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους κατοίκους οι οποίοι αγκάλιασαν τους αστυνομικούς». Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρία του αστυνομικού «Η διμοιρία ήρθε στις Καστανιές του Έβρου από την Αθήνα και επειδή είχαμε ρεπό, επτά αστυνομικοί βγήκαμε για καφέ στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Όταν τα μεσάνυκτα η καφετέρια έκλεισε λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό, καθόμασταν στην πλατεία και γύρω στις δύο ήρθε το υπηρεσιακό λεωφορείο να μας πάρει για να μας πάει στο ξενοδοχείο. Πλησιάζαμε την κλούβα όταν μια παρέα περίπου δέκα ατόμων που καθόταν στην πλατεία, κατάλαβε ότι ήμασταν αστυνομικοί μας πλησίασε και άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν. Είχαν άγριες διαθέσεις. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε και να μη δώσουμε συνέχεια στο συμβάν και τότε ένας από αυτούς όρμησε σε έναν συνάδελφο και τον χτύπησε. Ταυτόχρονα στην πλατεία μαζεύτηκαν περίπου 80 άτομα, μας κύκλωσαν και ένας από αυτούς που από ότι φαίνεται γνώριζε να χειρίζεται καλά το μαχαίρι, επιτέθηκε σε έναν συνάδελφο και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει στο πλευρό κάτω από την καρδιά.

Ο συνάδελφος αντέδρασε και τον πέτυχε στο μηρό. Και όλααυτά την ίδια ώρα που το αγριεμένο πλήθος φώναζε «Μπάτσοι θα πεθάνετε! Μπάτσοι θα πεθάνετε!» και πέταγε μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνάδελφος στο κεφάλι και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Καταφέραμε να κάνουμε δύο συλλήψεις καθώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε χρήση χημικών ενώ στο τμήμα μας υπέδειξαν φωτογραφίες υπόπτων και συνελήφθησαν ακόμη πέντε άτομα».

orestiada__2_
orestiada__4_
pakos1

Επόμενο Προηγούμενο
 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

21:44 29/10/2017

Τι αναφέρει η Αττικό Μετρό για τα έργα και άλλους σταθμούς

Πώς θα «χτίσετε» το αφορολόγητο με... POS

Πώς θα «χτίσετε» το αφορολόγητο με... POS

21:39 29/10/2017

Ποιοι εξαιρούνται και τα πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας: Δείτε πότε θα πληρωθούν - ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Τέλη κυκλοφορίας: Δείτε πότε θα πληρωθούν - ποιοι είναι οι κερδισμένοι

21:35 29/10/2017

Στο ίδιο ύψος με πέρυσι

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

21:23 29/10/2017

σε τακτική συνεδρίαση

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

21:19 29/10/2017

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς για τον Νοέμβριο

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς για τον Νοέμβριο

21:09 29/10/2017

αναλυτικα

Προσοχή μην μπερδευτείτε: Η ώρα άλλαξε και έγινε χειμερινή!

Προσοχή μην μπερδευτείτε: Η ώρα άλλαξε και έγινε χειμερινή!

19:48 29/10/2017

Αλλαγή ώρας 2017

Πότε ξεκινάει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πότε ξεκινάει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

19:30 29/10/2017

Οι επιλογές των καταναλωτών

Παρατείνεται η παραμονή του

Παρατείνεται η παραμονή του "Αβέρωφ" στη Θεσσαλονίκη

17:58 28/10/2017

προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα

Κάθειρξη 6 ετών στον τέως Δήμαρχο Καλαμαριάς και στον Γενικό Γραμματέα!

Κάθειρξη 6 ετών στον τέως Δήμαρχο Καλαμαριάς και στον Γενικό Γραμματέα!

14:26 28/10/2017

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα