Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές

2/1/2021 17:12    υπουργείο Οικονομικών
Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, έως τις 11 του μηνός. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον Ιανουάριο.

Το μέτρο αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Επιπροσθέτως, όπως γράφει το ΑΜΠΕ, οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών, όπως και οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, θα έχουν κατά τον Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80%, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, με επιμερισμό του κόστους του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στις επιχειρήσεις- ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές. Ενώ, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 40% του μηνιαίου μισθώματος για τον Φεβρουάριο.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

12:59 22/4/2025

Τετάρτη 23/4

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

12:54 22/4/2025

Σάββατο 17/5

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

12:43 22/4/2025

23/04 - 4/05

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/4/2025

Τρίτη 22/4

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:00 21/4/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 21/4/2025

Δευτέρα 21/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

09:00 20/4/2025

Κυριακή του Πάσχα 20/4

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

16:00 19/4/2025

Μια πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κοινότητα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/4/2025

Μ. Σάββατο 19/4

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

18:00 18/4/2025

Έκκληση σε κατοίκους και επιχειρηματίες

Κλασικά Έπιπλα