Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μεταφορά πολιτών που έχουν ανάγκη, στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ

22/2/2021 10:25    από οδηγούς ταξί
Μπορεί να είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο οι δυσκολίες δεν τους απέτρεψαν ώστε να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους συμπολίτες τους. Ο λόγος για ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλονίκη, που ως σύγχρονοι «καλοί Σαμαρείτες» αποφάσισαν να μεταφέρουν δωρεάν πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως τονίζουν, στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

«Νιώθουμε ένα ζωντανό κύτταρο αυτής της πόλης. Είναι τιμή και χαρά μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε από και προς το εμβολιαστικό κέντρο της Έκθεσης, όλους όσοι δεν μπορούν να μεταβούν λόγω κινητικών προβλημάτων αλλά και τους συμπολίτες μας που δεν έχουν κανέναν για να τους βοηθήσει», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδιοκτήτης ταξί Θοδωρής Σταυρίδης.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι οδηγοί ταξί του συνεταιρισμού της Θεσσαλονίκης «taxiway», ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν τη βοήθειά τους, ο κ. Σταυρίδης εξήγησε πως «ο πολίτης που έχει πραγματική ανάγκη μπορεί να καλέσει στη γραμματεία από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα και μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του ακόμα και αν χρειάζεται όχημα με αναπηρικό αμαξίδιο ή απλό όχημα. Έτσι με αυτό τον απλό τρόπο θα είμαστε στην πόρτα του σπιτιού του, για να τον μεταφέρουμε στο εμβολιαστικό κέντρο».

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε ακόμη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως για την ασφάλεια των πολιτών χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες των ταξί, καθημερινά, μια συγκεκριμένη μέθοδος απολύμανσης κατά της Covid-19 με χρήση λαμπτήρων υπεριώδους ακτινοβολία, που σε τρία λεπτά παρέχει 100% πιστοποιημένη απολύμανση στα οχήματα. «Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, να επιβιβάζονται σε ένα καθαρό όχημα, που θα τους μεταφέρει με ασφάλεια στα σπίτια τους», εξήγησε ο κ. Σταυρίδης, επισημαίνοντας πως «επίσης, προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν και σε όποιον ιδιοκτήτη οχήματος το επιθυμεί, αλλά και σε αυτούς που επισκέπτονται τους χώρους της ΔΕΘ, για να μεταφέρουν πολίτες για να εμβολισμούς».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

20:44 18/8/2026

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής..

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

19:46 18/8/2026

ένα νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

19:37 18/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

18:05 18/8/2026

βίντεο ανέβασε ο Νίκος Ταχιάος

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

17:52 18/8/2026

συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

15:31 18/8/2026

στη Ε.Ο. Μουδανιών- Συκιάς

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

15:18 18/8/2026

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής

Κλασικά Έπιπλα