Μόνικα Μπελούτσι: «Μάγεψε» η ιταλίδα σταρ το «Ολύμπιον»

9/11/2023 18:27    Τι είπε για την Ελλάδα
Με θερμό χειροκρότημα και επευφημίες καλωσορίσματος υποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς, έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, την Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου Μόνικα Μπελούτσι, που ανταπέδωσε την αγάπη τους, με χαμόγελα, φιλιά και αυτόγραφα.

Η λαμπερή σταρ είναι επίσημη προσκεκλημένη του 64ου φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς οι θαυμαστές της διεθνούς φήμης ηθοποιού, περίμεναν να την δουν στην είσοδο του κινηματογράφου, κρατώντας πανώ και φωτογραφίες της, ευελπιστώντας σε ένα αυτόγραφο και μία σέλφι με το ίνδαλμά τους, που παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις».  

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι βαθιά, βαθιά, βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Δεν θέλω να σας εξηγήσω την ταινία, προτείνω να ανακαλύψετε το φιλμ και να απολαύσετε την θέαση» ανέφερε η ηθοποιός σε δηλώσεις της.

Η ταινία των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, με αναφορές στο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ η «ανθρώπινη φωνή», επιχειρεί να ακολουθήσει με τον κινηματογραφικό φακό την Μόνικα Μπελούτσι, που ερμηνεύει την Μαρία Κάλλας διαβάζοντας τα γράμματά της, όπως ακριβώς μία κάμερα ακολουθούσε την διάσημη σοπράνο, στο διασωζόμενο βιντεογραφικό υλικό, που υπάρχει από εκείνη.

«Αυτό που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Μαρία Κάλλας. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για την Μόνικα Μπελούτσι, η οποία ενσαρκώνει την Μαρία μέσα από τα γράμματά της» δήλωσε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δημολίτσας.

Η Μόνικα Μπελούτσι θα τιμηθεί από το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τη συνολική προσφορά της στο σινεμά, με τον «Χρυσό Αλέξανδρο», ενώ απόψε θα προβληθεί η ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε, που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, «Μαλένα».
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη

11:30 27/8/2024

Για την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr

80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς: Εκδήλωση μνήμης στην Πλατεία 13ης Αυγούστου

80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς: Εκδήλωση μνήμης στην Πλατεία 13ης Αυγούστου

11:00 27/8/2024

27/08 - 7:30 μμ - 9:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 27/8/2024

Τρίτη 27/8

Φεστιβάλ Καντίνας στα Κουφάλια

Φεστιβάλ Καντίνας στα Κουφάλια

12:17 26/8/2024

26/8-29/08

Άγιος Μάμας πανηγύρι 2024

Άγιος Μάμας πανηγύρι 2024

12:12 26/8/2024

Από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Προσωρινά κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ

Προσωρινά κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ

12:01 26/8/2024

Προσωρινά κλειστό

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:37 26/8/2024

Δευτέρα 26/8

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2024»

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2024»

13:00 25/8/2024

Γιορτή Θεάτρου στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 25/8/2024

Κυριακή 25/8

Stavento & Ήβη Αδάμου στο Vergina Theatro

Stavento & Ήβη Αδάμου στο Vergina Theatro

18:00 24/8/2024

Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Κλασικά Έπιπλα