Η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου υπέγραψε με τη ΜΑΘ ΑΕ

12/2/2025 11:24    Tην Προγραμματική Σύμβαση για το εμβληματικό έργο «Αστική Ανάπλαση τμημάτων Ανατολικής Καλαμαριάς»
Την Προγραμματική Σύμβαση κατασκευής του εμβληματικού έργου «Αστική Ανάπλαση τμημάτων Ανατολικής Καλαμαριάς», υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΜΑΘ ΑΕ ΟΤΑ), Αστέριος Ζαφειράκης.

Το έργο, του οποίου η χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής με πόρους που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίσθηκε από τους πρώτους μήνες της θητείας της δημοτικής αρχής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027», υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση με την ΜΑΘ ΑΕ ΟΤΑ.

Στόχος του εμβληματικού έργου, που ο Δήμος Καλαμαριάς εντάσσει στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που προωθεί, είναι η απόδοση ενός νέου δημόσιου χώρου στους κατοίκους καθώς και η σύνδεση του Φοίνικα με το παραλιακό μέτωπο, μέσω της δημιουργίας μιας πράσινης διαδρομής παράλληλα με την περιφερειακή τάφρο. Το έργο θα αναβαθμίσει συνολικά τον κοινόχρηστο χώρο και θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση της πόλης και των κατοίκων με τη θάλασσα.

Το έργο είναι υψηλής σπουδαιότητας για την Καλαμαριά, καθώς συνδέεται άμεσα και με τη διάνοιξη της οδού Πόντου, με την ανάπλαση να εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της πόλης για να υποδεχθεί την λειτουργία του Μετρό.

«Είναι μια ιστορική υπογραφή, καθώς το έργο θα μεταμορφώσει τον Φοίνικα και ολόκληρη την νοτιοανατολική πλευρά της Καλαμαριάς, ενώ με την σύνδεσή του με το Μετρό αλλά και το άλλο μεγάλο έργο που έχει αναλάβει η ΜΑΘ, τον Τουριστικό Ποδηλατόδρομο, η επόμενη ημέρα θα βρει την πόλη μας ελκυστική και βιώσιμη. Μια πόλη που αξίζει να ζεις» δήλωσε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς Ικάρων, Δήμητρας, Αμφιτρίτης, Νικολάου Στράτου, Οδυσσέως, Πραξιτέλους, Δημοκρίτου, Κακουλίδη, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Φοίνικα, καθώς και σε χώρους πρασίνου στο κέντρο του Φοίνικα, ενώ τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατασκευή πεζοδρομίων, νέο φωτισμό, διαμόρφωση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

20:39 29/5/2025

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της παράδοσης δίπλα στη θάλασσα! 1/06 - 6:00 μμ - 10:00 μμ

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

11:48 28/5/2025

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 28/5/2025

Τετάρτη 28/5

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

20:00 27/5/2025

Δευτέρα 2/6

Κλασικά Έπιπλα