Στον ΟΑΣΘ έχει στραφεί η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς για να μπορέσει να θέσει σε λειτουργία τη δημοτική αστική συγκοινωνία, για την οποία διαθέτει ήδη από πέρυσι δύο ηλεκτρικά λεωφορεία.
Το βασικό «αγκάθι» για την εκκίνηση των δρομολογίων είναι ότι ο δήμος Καλαμαριάς δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις οδηγών, καθώς οι σχετικές κρατικές διαδικασίες απαιτούν βάθος χρόνου που ξεπερνά το ένα έτος. Για τον λόγο αυτό, η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου, βάσει διάταξης που επιτρέπει στους δήμους να αναθέτουν συγκοινωνιακό έργο, απευθύνθηκε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα της εκτέλεσης των δρομολογίων της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας από τον Οργανισμό, με δικούς του οδηγούς, με χρηματοδότηση του δήμου.
«Η μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί από τον ΟΣΕΘ, προβλέπει τη λειτουργία δωρεάν συγκοινωνίας με δύο κυκλικές γραμμές και συνολικά 72 στάσεις. Έχουμε ήδη τα λεωφορεία, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην πρόσληψη οδηγών, αφού η διαδικασία για τους δήμους είναι χρονοβόρα. Για τον λόγο αυτό, είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να αναλάβουν, με δική μας χρηματοδότηση, την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου», εξηγεί η Χρύσα Αράπογλου σύμφωνα με το thitanews.gr.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, «ενώ αρχικά καταλήξαμε σε δυο διαδρομές, είδαμε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών της Καλαμαριάς, λόγω της λειτουργίας του μετρό, οι αρμόδιοι από τον ΟΣΕΘ δρομολόγησαν μια τοπική γραμμή, η οποία είναι περίπου ίδια με τη μία που είχαμε σχεδιάσει εμείς. Επομένως, αναμένουμε να δούμε αν προκύπτουν νέες ανάγκες λόγω της λειτουργίας του μετρό και της κατάργησης των γραμμών 6 και 7 του ΟΑΣΘ και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην τελική χάραξη των διαδρομών της δημοτικής μας συγκοινωνίας», επισημαίνει η δήμαρχος Καλαμαριάς.