Καλαμαριά: Τρεις δωρεάν διαλέξεις τον Ιανουάριο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

8/1/2020 13:23    «Μελίνα Μερκούρη»
Με τρεις ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», ολοκληρώνεται η ενότητα  που είχε σαν αντικείμενο μελέτης, θέματα σύγχρονα τα οποία αφορούν  τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στην Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το βράδυ, ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλης Ταρλατζής θα αναπτύξει το θέμα «Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια απευθύνονται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η οποία υποστηρίζει τη γονιμότητα με θεραπευτικά σχήματα που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ζευγαριού, για την απόκτηση ενός παιδιού.

Η επόμενη διάλεξη θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στη διάρκεια της οποίας  ο αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ. κ.  Ανδρέας Συμεωνίδης θα αναφερθεί και θα αναλύσει το θέμα «Τεχνολογίες Ρομποτικής και Διαδικτύου των πραγμάτων» .

Η ρομποτική τεχνολογία που φαίνεται να κυριαρχεί και να επηρεάζει κάθε πτυχή της εργασιακής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων. Η ρομποτική, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες,   μπορεί να μεταβάλει τη ζωή  και τις εργασιακές πρακτικές, να αυξήσει το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ο αντίκτυπός της θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως θα αυξάνεται και η διαδραστικότητα μεταξύ των ρομπότ και των ανθρώπων.

Η τελευταία διάλεξη με την οποία κλείνει  και η συγκεκριμένη ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ.  Το θέμα που θα αναπτυχθεί έχει τίτλο «Επεμβαίνοντας στο DNA – Γενετική Μηχανική» . Ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ζαχαρίας Σκούρας θα αναπτύξει τις προόδους που έχουν σημειωθεί στην επιστήμη της βιολογίας και της  γενετικής μηχανικής με τις οποίες οι επιστήμονες μπορούν να πραγματοποιούν μεγάλης ακρίβειας επεμβάσεις στο DNA και ανοίγει δρόμους στην προσπάθεια καταπολέμησης ή και εξουδετέρωσης διαφόρων κληρονομικών και άλλων σοβαρών γενετικών ασθενειών.

Η βραδιά θα κλείσει με εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά μουσικά έργα από τη jazz και το blues.

Η λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς, υπηρετεί το ιδεώδες της δια βίου μάθησης, συνδέει με ιδανικό τρόπο την επιστημονική κοινότητα με την κοινωνία και προσφέρει στους πολίτες έγκυρη επιστημονική γνώση σε εκλαϊκευμένη γλώσσα.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Δύο νέα γήπεδα ποδοσφαίρου στο 3ο και στο 4ο δημοτικό (φωτο-βιντεο)

Καλαμαριά: Δύο νέα γήπεδα ποδοσφαίρου στο 3ο και στο 4ο δημοτικό (φωτο-βιντεο)

18:26 17/7/2026

Αντιδημαρχία Παιδείας

Θεσσαλονίκη: Τρία μουσικά βράδια δίπλα στη θάλασσα με ελεύθερη είσοδο!

Θεσσαλονίκη: Τρία μουσικά βράδια δίπλα στη θάλασσα με ελεύθερη είσοδο!

16:38 17/7/2026

Με φόντο τη θάλασσα και την καλοκαιρινή αύρα

Μετρό Καλαμαριάς - Εξάρχου: Ο ανάδοχος θα είναι έτοιμος 27 Ιουλίου - Δεν έδωσε ημερομηνία εγκαινίων

Μετρό Καλαμαριάς - Εξάρχου: Ο ανάδοχος θα είναι έτοιμος 27 Ιουλίου - Δεν έδωσε ημερομηνία εγκαινίων

14:40 17/7/2026

Χθες διεξήχθη η γενική συνέλευση μετόχων

Η Καλαμαριά γίνεται η πρώτη στάση στο «Άη Λαός» - Δείτε τις ανοιχτές πρόβες - Ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό ταξίδι

Η Καλαμαριά γίνεται η πρώτη στάση στο «Άη Λαός» - Δείτε τις ανοιχτές πρόβες - Ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό ταξίδι

13:36 17/7/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει και φιλοξενεί...

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της τροχαίας σε πιάτσες ταξί - 26 παραβάσεις

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της τροχαίας σε πιάτσες ταξί - 26 παραβάσεις

13:29 17/7/2026

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης..

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι για 6 ώρες ο περιφερειακός

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι για 6 ώρες ο περιφερειακός

12:13 17/7/2026

Από τη Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι..

Καλαμαριά: Οι Ναυτοπρόσκοποι συγκινούν στον αποχαιρετισμό του Κώστα Βαφείδη - Σε ευχαριστούμε για όλα!

Καλαμαριά: Οι Ναυτοπρόσκοποι συγκινούν στον αποχαιρετισμό του Κώστα Βαφείδη - Σε ευχαριστούμε για όλα!

12:00 17/7/2026

το 9ο Συστημα Ναυτοπροσκόπων

Κλασικά Έπιπλα