Συναντήσεις του Γεωργαντά με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας

10/2/2020 18:13    υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Συναντήσεις με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας - Χορτιάτη αλλά και επισκέψεις στα ΚΕΠ της Αγγελάκη και του Πανοράματος πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Ο κ.Γεωργαντάς επισκέφτηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο και στο επίκεντρο βρέθηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης με την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων. Ο υφυπουργός παρουσίασε το έργο που επιτελεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, με την αναβάθμιση των ΚΕΠ να βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα.

Ο κ.Ζέρβας είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι ο δήμος έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τα ΚΕΠ ενώ επισήμανε την ανάγκη της διασύνδεσης των υπηρεσιών για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά για το σύνολο των πιστοποιητικών του δημοτολογίου και την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στα ΚΕΠ της οδού Αγγελάκη παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμη Φωτόπουλου και του αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Αβαρλή.

Επίσης, ο κ.Γεωργαντάς επισκέφτηκε το δημαρχείο Πανοράματος όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πυλαίας  - Χορτιάτη και πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ενώ μετέβη και στο ΚΕΠ Πανοράματος. 

"Τα ΚΕΠ είναι ο πιο καταξιωμένος θεσμός στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Θέλουμε να τον στηρίξουμε. Σε δύο χρόνια από τώρα οι περισσότερες δουλειές του πολίτη θα γίνονται από τον υπολογιστή και το κινητό. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία και γι αυτούς η λύση θα είναι η ΚΕΠ όπου θα εξυπηρετούνται την ίδια στιγμή", είπε ο υφυπουργός.

Ο κ.Καϊτεζίδης χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης ως "ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί". Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της επίσκεψης στο ΚΕΠ Πανοράματος εκδόθηκε πιστοποιητικό γέννησης της κόρης του κ.Γεωργαντά, ο οποίος ανέφερε στους εργαζόμενους τις νέες καινοτομίες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιορτή έναρξης ενοριακών δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Γιορτή έναρξης ενοριακών δράσεων Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

22:36 25/9/2017

Το πρόγραμμα

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

05:00 23/9/2017

23 Σεπτέμβρη

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

17:15 22/9/2017

Νέες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

17:01 22/9/2017

Θεσσαλονίκη

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

16:56 22/9/2017

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

16:45 22/9/2017

στη Γλυφάδα

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

16:41 22/9/2017

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

16:37 22/9/2017

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

16:07 22/9/2017

Πανελλαδικός Σύλλογος SΟS Τροχαία Εγκλήματα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

15:21 22/9/2017

22/09/2017

Κλασικά Έπιπλα