Μήνυση του δήμου Καλαμαριάς για το πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

2/4/2025 12:41    «Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση του ακινήτου»
Με τη μήνυση ο δήμος ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ έχει ζητήσει εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «NEWCO REAL ESTATE», ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου του πρώην νοσοκομείου «Παναγία», προχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, «η άκρως επικίνδυνη, για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο και οι εικόνες ντροπής που αντικρίζουν οι κάτοικοι, οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες σε μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, είναι πλέον και σε γνώση της δικαιοσύνης».

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη με απόφαση της δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατ’ εντολή της από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ζαχαρία Κώστα, «ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν ευθύνες ή παραλείψεις των αρμοδίων ήταν μονόδρομος για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να προστατεύσει την πόλη και τους πολίτες της», σημειώνει ο δήμος.

Με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμος Καλαμαριάς ζητά την άσκηση της νόμιμης ποινικής δίωξης σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της «NEWCO REAL ESTATE» και παντός υπευθύνου για τις παραλείψεις τους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποτροπή των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μαίρη Τσιραμπίδου, ζήτησε εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές ( Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος- Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εικαστική Έκθεση στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά

Εικαστική Έκθεση στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo στην Καλαμαριά

17:30 25/9/2024

Yayoi Kusama (Γιαγιόι Κουσάμα)

Λαικό παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλαμαριάς “Η Κηφισιά”.

Λαικό παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλαμαριάς “Η Κηφισιά”.

14:00 25/9/2024

27/09 - 28/09

«Λευκή Νύχτα» στο Δ. Παύλου Μελά με Ηλία Καμπακάκη

«Λευκή Νύχτα» στο Δ. Παύλου Μελά με Ηλία Καμπακάκη

11:39 25/9/2024

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

11:29 25/9/2024

Τετάρτη 25/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 24/9/2024

Τρίτη 24/9

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 23/9/2024

Από Πέμπτη 19 Σεπτεμβριου έως και Τετάρτη 25 Σεπτεμβριου

Με Δωρεάν Είσοδο η Βραδιά Ερευνητή 2024 στο Νόησις στη Θεσσαλονίκη

Με Δωρεάν Είσοδο η Βραδιά Ερευνητή 2024 στο Νόησις στη Θεσσαλονίκη

12:59 23/9/2024

Παρασκευή 27 Σεπ 2024

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:32 23/9/2024

Δευτέρα 23/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/9/2024

Πέμπτη 5/9

Κλειστοί δρόμοι λόγω ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Κλειστοί δρόμοι λόγω ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

18:00 4/9/2024

Η ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλασικά Έπιπλα