Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

28/5/2025 11:59    Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12
Τα γιορτινά της θα φορέσει το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα, η δημοτική ενότητα Ελευθερίου - Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, αφού θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμα χρονιά Λευκή Νύχτα. Τη γιορτή της αγοράς αλλά και όλων των κατοίκων, η οποία θα περιλαμβάνει πολύ χορό, τραγούδι και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου - Κορδελιού, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα παρέχουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ειδικότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, η επίσημη έναρξη της Λευκής Νύχτας θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα με τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Θα παρελάσει κατά μήκος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου με στάσεις στις εννέα μουσικές σκηνές, όπου θα εμφανιστούν 52 χορευτικοί σύλλογοι με 1.500 χορευτές από ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την παρέλαση της φιλαρμονικής το κέφι θα ανεβάσει το συγκρότημα Turukutu, με λάτιν, ethnic και street percussion ρυθμούς.

Στις 22:30 το κέφι θα κορυφωθεί με τη μουσική συναυλία που θα δώσει το συγκρότημα «Άνω Κάτω», στο αμφιθέατρο του Ελευθερίου - Κορδελιού, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς και μέχρι τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διάφορα σημεία του χώρου των εκδηλώσεων, street party.

Πριν την επίσημη έναρξη της γιορτής, από τις 18:00 έως τις 19:30 το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, επιδείξεις cheerleading, αγώνες και επιδείξεις βόλεϊ, ξιφασκία και γνωριμία με το άθλημα, παρουσιάσεις ρομποτικής, μάχες δράσης με Gel Blasters και Nerf.

«Η Λευκή Νύχτα, η γιορτή της αγοράς, έχει γίνει πλέον θεσμός στον τόπο μας και διοργανώνεται κάθε χρόνο και στις δύο δημοτικές ενότητες, αυτήν του Ευόσμου και εκείνη του Ελευθερίου - Κορδελιού. Δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές αλλά και σε όλους μας να διασκεδάσουμε με τις πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της γιορτής. Το γεγονός ότι ο θεσμός της Λευκής Νύχτας σημειώνει τεράστια επιτυχία στο δήμο μας, φαίνεται και από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις προηγούμενες διοργανώσεις», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

20:00 30/7/2025

31/07 - 9:00 μμ - 11:30 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

17:13 30/7/2025

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:00 30/7/2025

Για την ολοκλήρωση της οδού Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

11:00 30/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 30/7/2025

Τετάρτη 30/7

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

18:10 29/7/2025

Πέμπτη 7/8

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

15:29 29/7/2025

Παρασκευή 1/8

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

11:24 29/7/2025

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 29/7/2025

Τρίτη 29/7

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

20:00 28/7/2025

Δύο μεγάλες συναυλίες έρχονται στην Καλαμαριά

Κλασικά Έπιπλα