Πότε ξεκινούν ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις

28/5/2018 09:29    αναλυτικα
Την έναρξη των ενδοσχολικών και πανελλήνιων εξετάσεων περιμένουν οι μαθητές καθώς χτύπησε την περασμένη Παρασκευή το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα λύκεια της Ελλάδας.

Στα γυμνάσια έχουν απομείνει τρεις μέρες μαθημάτων.

Τη φετινή σχολική χρονιά, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του λυκείου (Α' και Β' τάξη) θα ξεκινήσουν από αύριο Τρίτη, 29 Μαΐου και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Ιουνίου.

Για τους μαθητές της Γ' λυκείου, θα ισχύσει το εξής: Όσοι θα εξεταστούν ενδοσχολικά μόνο στα μαθήματα της λεγόμενης ομάδας Α (Νέα Ελληνικά -Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Βιολογία), θα δώσουν τα μαθήματα από τις 29 Μαΐου, έως και την 1η Ιουνίου. Για τους μαθητές που τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου.

Για τους μαθητές που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2018.

Η ειδική εξεταστική περίοδος, για όσους μαθητές δεν επιτύχουν στις (ενδοσχολικές) εξετάσεις, καταλαμβάνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου (8-19 Ιουνίου), εξαιρουμένων των ημερών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Υπολογισμός του βαθμού του Απολυτηρίου

Υπενθυμίζεται, ότι για τον υπολογισμό του βαθμού του Απολυτηρίου του λυκείου θα περιλαμβάνονται και οι βαθμοί των μη γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων (εκτός της Φυσικής Αγωγής).
Έτσι, το απολυτήριο Λυκείου θα προκύπτει από τον βαθμό τετραμήνων όλων των μαθημάτων και της επίδοσης των μαθητών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα.

Εξάλλου, ο απαιτούμενος μέσος όρος (Μ.Ο.) για την απόκτηση απολυτηρίου τόσο για τη Γ' τάξη των ημερήσιων ΓΕΛ, όσο και για τη Δ' τάξη των εσπερινών ΓΕΛ, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 9,5. Οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων του ημερησίου ΓΕΛ και των Α', Β' και Γ' τάξεων του εσπερινού ΓΕΛ που δεν θα επιτύχουν το γενικό Μ.Ο. 9,5, θα παραπέμπονται για να εξεταστούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στις επαναληπτικές εξετάσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αποφοίτους από τη Γ' τάξη ημερήσιων ΓΕΛ και για τη Δ' τάξη των εσπερινών ΓΕΛ.

Οι εξετάσεις στα γυμνάσια

Στα γυμνάσια, τα χρονικά περιθώρια είναι σαφώς πιο στενά, καθώς τα μαθήματα θα λήξουν στις 31 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διαρκέσουν από την 1η έως και την 6η Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις για όσους τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 7 Ιουνίου.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που θα παραπεμφθούν σε επαναληπτική εξέταση, μαζί με το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος διενεργείται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αρχίζοντας από τις 21 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Αναφορικά με τους ελέγχους προόδου του δεύτερου τετραμήνου, αυτοί θα δίνονται στους κηδεμόνες των μαθητών στο διάστημα από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 12 Ιουνίου, ανάλογα τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Χαμόγελα, άσκηση, συνεργασία και ευ αγωνίζεσθαι στους 3ους Geri Olympics της Καλαμαριάς

Χαμόγελα, άσκηση, συνεργασία και ευ αγωνίζεσθαι στους 3ους Geri Olympics της Καλαμαριάς

10:52 27/5/2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 27/5/2025

Τρίτη 27/5

Κλειστά τα σχολεία στην Πλατεία Σκρα τη Δευτέρα 26 Μαΐου για απολύμανση μετά από κρούσμα στρεπτόκοκκου

Κλειστά τα σχολεία στην Πλατεία Σκρα τη Δευτέρα 26 Μαΐου για απολύμανση μετά από κρούσμα στρεπτόκοκκου

16:00 26/5/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

Παραθινούπολη 2025 Πρόγραμμα

Παραθινούπολη 2025 Πρόγραμμα

13:00 26/5/2025

Παραθινούπολη 2025 Πρόγραμμα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:04 26/5/2025

Δευτέρα 26/5

Ο Δήμος Καλαμαριάς στους 3ους Geri Olympics

Ο Δήμος Καλαμαριάς στους 3ους Geri Olympics

20:01 25/5/2025

Μια δράση αφιερωμένη στην ενεργό και υγιή γήρανση στις 26/05 - 10:00 πμ - 1:00 μμ

Κλειστά για απολύμανση το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26 Μαΐου

Κλειστά για απολύμανση το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26 Μαΐου

20:00 25/5/2025

Mετά από κρούσμα στρεπτόκοκκου

Αναβολή για τη Δευτέρα 26/5 της εκδήλωσης «10 λύρες για 353.000 ψυχές» εξαιτίας της κακοκαιρίας

Αναβολή για τη Δευτέρα 26/5 της εκδήλωσης «10 λύρες για 353.000 ψυχές» εξαιτίας της κακοκαιρίας

15:10 25/5/2025

26/05 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 25/5/2025

Κυριακή 25/5

Food Art Festival 2025: Ο Φοίνικας στο επίκεντρο μιας γιορτής γαστρονομίας και πολιτισμού

Food Art Festival 2025: Ο Φοίνικας στο επίκεντρο μιας γιορτής γαστρονομίας και πολιτισμού

18:00 24/5/2025

28/05 - 31/05

Κλασικά Έπιπλα