Ρωσία - Κροατία 3-4 στα πέναλτι

8/7/2018 00:31    συγκλονιστική εξέλιξη
Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη που τελείωσε με 2-2 στην παράταση, η Κροατία νίκησε 4-3 την Ρωσία στα πέναλτι και θα παίξει στα ημιτελικά με την Αγγλία.

Αν και πάλεψε με ό,τι δυνάμεις είχε, η Ρωσία έμεινε σπίτι. Οι Κροάτες, αν και έδειξαν κουρασμένοι, ήταν ένα κλικ καλύτεροι από τη διοργανώτρια και παρότι χρειάστηκαν τα πέναλτι για να τα καταφέρουν, πέρασαν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1998, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία που απέκλεισε νωρίτερα την Σουηδία. Η Ρωσία προηγήθηκε και ισοφάρισε στο 115' με τον Φερνάντες, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έχασε το δεύτερο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και έβαλε τέλος στο παραμύθι...

Πολύ δυνατά φάνηκε να μπαίνουν στον αγώνα οι Ρώσοι, όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Κροάτες βρήκαν τρόπο να ρίξουν τον ρυθμό και να έχουν εκείνη κάποιες καλές στιγμές. Υστερα από το πρώτο τέταρτο το ματς ήταν ακόμα και για ύπνο, όμως όλα άλλαξαν στο 31'. Σε εκείνο το σημείο ο Τσερίσεβ συνδυάστηκε με τον Τζιούμπα και έπιασε εκπληκτικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0 το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ καθώς οκτώ λεπτά αργότερα Στρίνιτς, Πέρισιτς συνδυάστηκαν, ο Μάντζουκιτς γύρισε τέλεια για τον Κράμαριτς και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε δυνατά. Είχε ψαλίδι με τον Κράμαριτς (52') και τρελό δοκάρι με τον Πέρισιτς από κοντά (60') όμως δεν έμελλε να βάλει άλλο γκολ στα 90 λεπτά. Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, όμως την ίδια στιγμή δεν απειλούνταν σοβαρά και ο χρόνος περνούσε μάλλον βαρετά για τους περισσότερους ουδέτερους. Η ομάδα του Μεντβέντεβ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στους Κροάτες που είχαν κατοχή αλλά όχι ουσία και μάλλον φυσιολογικά το 1-1 παρέμεινε και πήγαμε στην παράταση.

Αυτή η παράταση όμως δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες που είχαμε δει στο τουρνουά της Ρωσίας. Στο 100' ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βίντα χωρίς να πηδήξει πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και πήγε στη γωνία για το 2-1 για τους Κροάτες, οι οποίοι όμως αν και είχαν τον έλεγχο στο έξτρα 30λεπτο δεν θα απέφευγαν τη ρουλέτα. Σε μία από τις λίγες επιθετικές ενέργειες, οι διοργανωτές έκαναν το 2-2 όταν στο 115' ο Τζαγκόεβ [έπαιξε για πρώτη φορά από την πρεμιέρα] εκτέλεσε το φάουλ και ο δεξιός μπακ, Μάριο Φερνάντες, με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σμόλοβ. Το πιάνει ο Σούμπασιτς! Μένει το 0-0
Μπρόζοβιτς. Γκολ 1-0 η Κροατία
Τζαγκόεβ. Γκολ. 1-1 η Ρωσία
Κόβατσιτς. Το πιάνει ο Ακινφέεβ! Μένει το 1-1
Φερνάντες. Αουτ! Μένει το 1-1
Μόντριτς. Γκολ! 2-1 η Κροατία
Ιγκνασέβιτς. Γκολ. 2-2 η Ρωσία
Βίντα. Γκολ. 3-2 η Κροατία
Κουζιάεβ. Γκολ. 3-3 η Ρωσία
Ράκιτιτς.

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Κουτσεπόβ, Φερνάντες, Κουζιάεβ, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (54' Ερόχιν), Τσερίσεβ (67' Σμόλοβ), Γκολόβιν (102' Τζαγκόεβ), Τζιούμπα (80' Γκαζίντσκι).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς.


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλοκαιρινά Εργαστήρια 2025 MOMus Summer Edition για Παιδιά

Καλοκαιρινά Εργαστήρια 2025 MOMus Summer Edition για Παιδιά

15:00 30/5/2025

16-27/6

Οι παιδικές βιβλιοθήκες Καλαμαριάς καινοτομούν και τα παραμύθια έχουν φωνή… παππού και γιαγιάς!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες Καλαμαριάς καινοτομούν και τα παραμύθια έχουν φωνή… παππού και γιαγιάς!

12:00 30/5/2025

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 30/5/2025

Παρασκευή 30/5

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

20:39 29/5/2025

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της παράδοσης δίπλα στη θάλασσα! 1/06 - 6:00 μμ - 10:00 μμ

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Κλασικά Έπιπλα