''Να συνεχιστεί η επιθεώρηση των γεφυρών στην Εγνατία Οδό ΑΕ''

30/8/2018 18:14    ζητούν οι εργαζόμενοι
Να συνεχιστούν άμεσα οι δράσεις που είχαν ξεκινήσει εν έτει 2014 για την επιθεώρηση, αξιολόγηση και μελέτη επεμβάσεων αναβάθμισης των παλιών ελληνικών γεφυρών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην εταιρεία, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της κατάρρευσης της αστικής γέφυρας του αυτοκινητόδρομου Α10 στη Γένοβα της Ιταλίας. Με σημερινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» να ενεργοποιηθεί άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση. 

«Θεωρούμε απαραίτητο να γνωστοποιηθεί ότι το 2014 η "Εγνατία Οδός Α.Ε" (...) είχε δημοπρατήσει τέσσερις διαγωνισμούς με αντικείμενο την επιθεώρηση, αξιολόγηση και μελέτη επεμβάσεων λειτουργικής και δομικής αναβάθμισης των γεφυρών στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Το αντικείμενο των διαγωνισμών αφορούσε την οπτική επιθεώρηση, τους ελέγχους υλικών, την αξιολόγηση και την πρόταση επεμβάσεων δομικής και λειτουργικής αναβάθμισης μεγάλου τμήματος των παλαιών γεφυρών που είχαν κατασκευαστεί στις δεκαετίες ’60 και ’70, με ηλικία σήμερα 40-50 ετών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το 2015 ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή των τεσσάρων διαγωνισμών και ο τελικός συνολικός προϋπολογισμός διαμορφώθηκε περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.  Δυστυχώς, συνεχίζουν, παρά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, η ανάθεση και υλοποίηση των έργων ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν «για διαδικαστικούς λόγους».
«Θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση είναι ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η άμεση συνέχιση και υλοποίηση των παραπάνω δράσεων αναφορικά με τις παλιές γέφυρες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας. Η χρηματοδότησή τους μπορεί πλέον να εξασφαλιστεί από τους ίδιους πόρους της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κατόπιν σχετικής συνεννόησης με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών» καταλήγει η ανακοίνωση. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, επισήμανε ότι «το θέμα ενδιαφέρει τη διοίκηση της εταιρείας», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

20:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

18:00 9/7/2025

Από σήμερα 8/7

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 9/7/2025

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλασικά Έπιπλα