Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ψάχνουν τον «εγκέφαλο» που έδωσε την εντολή

15/10/2017 09:13    ποιος εκλεισε το μοιραίο ραντεβού;
Το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έγινε η κλήση στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης προκειμένου οι δραστες να κλείσουν το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα στοιχεία και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα οι δολοφόνοι το απενεργοποίησαν μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης και έτσι πλέον ψάχνουν στη «μνήμη» των κινήσεων που έγιναν προκειμένου να αγγίξουν τους δράστες.

Μάλιστα, ψάχνουν μέσω ειδικού λογισμικού τις κλήσεις που έγιναν από και προς περίεργα τηλέφωνα τα επόμενα δέκα λεπτά από τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου από την κεραία που καλύπτει τη Νεάπολη Εξαρχείων έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τους συνεργούς και το δρομολόγιο των δολοφόνων.

Το θρίλερ της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου αναμένεται να κρατήσει καιρό, καθώς γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι, αν και δεν έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου, άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μια επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου κατέληξε σε τραγωδία.

Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να λύσουν οι αρχές είναι για ποιον δούλευαν οι δύο αλλοδαποί, μέσω ποιού δικτύου στρατολογήθηκαν και τι συνέβη τα μοιραία λεπτά που έμειναν μόνοι τους στο γραφείο με τον Ζαφειροπουλο και οδήγησε τον έναν από αυτούς να σηκωθεί όρθιος, να βγάλει το όπλο και να πατήσει τη σκανδάλη.

Περιμένουν τα αποτελέσματα

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, η ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας αποτελούν τα επιπλέον σημεία, στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας, καθώς, αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε τα χαρτιά του δολοφονηθέντος είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει το δρόμο των ερευνών. Με απλά λόγια, οι σημειώσεις δείχνουν τους ηθικούς αυτουργούς.

Κοντά στην ταυτοποίηση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν σχεδόν ταυτοποιήσει τους δύο δολοφόνους χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία γα να τους δέσουν «σε μια κόλλα χαρτί». Παράλληλα, ένα ενδεχόμενο που προβληματίζει είναι, μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, οι δύο δολοφόνοι να προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα γύρω τους.

Για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να «σκιαγραφήσουν» μέσα από τις περιγραφές και τις καταθέσεις του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, τα πρόσωπα των εκτελεστών, να τα ταυτοποιήσουν και να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, για να μπλοκάρουν την απόδρασή τους.



newmoney

Επόμενο Προηγούμενο
 

Διήμερη ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

03:18 10/10/2017

Το πρόγραμμα των ομιλιών

Ανοίγει από σήμερα για το κοινό το θωρηκτό «Αβέρωφ» (ωράριο επισκέψεων)

Ανοίγει από σήμερα για το κοινό το θωρηκτό «Αβέρωφ» (ωράριο επισκέψεων)

03:13 10/10/2017

στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

ΔΕΗ: Ανατροπή για 500.000 καταναλωτές – Θα αλλάξουν εταιρεία υποχρεωτικά

ΔΕΗ: Ανατροπή για 500.000 καταναλωτές – Θα αλλάξουν εταιρεία υποχρεωτικά

03:10 10/10/2017

Χωρίς τη θέλησή τους!

Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Τι προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

03:09 10/10/2017

Στην Βουλή αυτή την ώρα

Εορτή των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας

Εορτή των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας

02:58 10/10/2017

10 Οκτωβρίου

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που καταπλακώθηκε από δένδρο

Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που καταπλακώθηκε από δένδρο

02:55 10/10/2017

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου

Ανακοίνωση του δήμου για το ατύχημα κατά την διάρκεια κοπής δένδρου

Ανακοίνωση του δήμου για το ατύχημα κατά την διάρκεια κοπής δένδρου

05:03 9/10/2017

ο Δήμαρχος βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σε κρίσιμη κατάσταση 70χρονος εργαζόμενος στο δήμο

Σε κρίσιμη κατάσταση 70χρονος εργαζόμενος στο δήμο

05:01 9/10/2017

Τον καταπλάκωσε δέντρο

Φοίνικας - Κατηχητικά σχολεία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Φοίνικας - Κατηχητικά σχολεία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

04:57 9/10/2017

Αγιασμός την Κυριακή

Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου Καλαμαριάς

Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου Καλαμαριάς

04:16 9/10/2017

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Κλασικά Έπιπλα