Βραζιλία-Βέλγιο 1-2

7/7/2018 01:03    Παγκόσμιο Κύπελλο
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά το 1986 (4η θέση), το Βέλγιο προκρίθηκε σε ημιτελικά Μουντιάλ, μετά από έναν ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στους «8», απέναντι στην Βραζιλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβεβαίωσαν τις αμυντικές αρετές τους απέναντι στη «σελεσάο», της οποίας και έκαμψαν την αντίσταση στα προημιτελικά με 2-1, «αρπάζοντας» το «εισιτήριο» για τους «4», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία (10/07, 21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη).

Το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13΄ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στο Βέλγιο, το οποίο στο 31΄ με τον Ντε Μπράιν «έγραψε» το υπέρ του 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου στο Καζάν. Στην επανάληψη, οι βραζιλιάνοι ανέβασαν στροφές, μείωσαν σε 2-1 στο 76΄ με τον Αουγκούστο, αλλά μέχρι εκεί...

Η Βραζιλία είχε τις ευκαιρίες, αλλά... προδόθηκε από το VAR, το οποίο αγνόησε το πέναλτι που κέρδισε στο 56΄ ο Ζεσούς από τον Κομπανί, ενώ είχε απέναντί της και τον ανίκητο σήμερα, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος «κατέβασε ρολά» ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν και έκανε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων.

Το ανελέητο σφυροκόπημα των Βραζιλιάνων με το... καλημέρα του αγώνα δεν βρήκε αντίκρισμα, με τους Νοτιοαμερικάνους να χάνουν τρεις κλασικές ευκαιρίες και να το... πληρώνουν στο 13΄, όταν ο Φερναντίνιο ακούμπησε με των ώμο και με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους Βέλγους.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν ψυχολογία και στην ουσιαστικά πρώτη αντεπίθεση τους στο 31΄ είδαν τον Λουκάκου να συνεργάζεται υποδειγματικά με τον Ντε Μπράιν και τον τελευταίο να δίνει αέρα δύο τερμάτων στο Βέλγιο με φοβερό σουτ.

Στην επανάληψη ο Τίτε ανακάτεψε την τραπούλα και δικαιώθηκε όταν τρία λεπτά μετά την είσοδο του Αουγκούστο στον αγωνιστικό χώρο είδε τον μεσοεπιθετικό να μειώνει σε 2-1 για την Βραζιλία (76΄), η οποία στο 56΄ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για το πέναλτι του Κομπανί στον Ζεσούς.

Οι Βραζιλιάνοι, πάντως, συνέχισαν την προσπάθεια να διαψεύσουν την παράδοση που θέλει καμία ομάδα σε Μουντιάλ που είχε βρεθεί στο 0-2 στο ημίχρονο να ανατρέπει τη μοίρα της, πάλεψαν για την ισοφάριση, αλλά οι επεμβάσεις του Κουρτουά ήταν σωτήριες, με αποκορύφωμα αυτή του 94ου λεπτού σε σουτ του Νεϊμάρ και οι Βέλγοι πανηγύρισαν την τεράστια επιτυχία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (73΄ Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46΄ Φιρμίνο), Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζεζούς (58΄ Κόστα)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Φελαϊνί, Βιτσέλ, Σαντλί (83΄ Βερμάλεν), Ντε Μπράινε, Λουκακού (87΄ Τίλεμανς), Αζάρ



onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

10:56 3/7/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 3/7/2025

Πέμπτη 3/7

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

18:34 2/7/2025

3/07 - 31/07

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

16:32 2/7/2025

Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Η Καλαμαριά υπερασπίζεται τις δίκαιες κατανομές των μαθητών στα σχολεία

Η Καλαμαριά υπερασπίζεται τις δίκαιες κατανομές των μαθητών στα σχολεία

13:30 2/7/2025

Με μια ξεκάθαρη και ηχηρή φωνή

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

11:00 2/7/2025

Τετάρτη 2/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 2/7/2025

Τετάρτη 2/7

Η Μαρίνα Σάττι στο Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Η Μαρίνα Σάττι στο Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 1/7/2025

Τετάρτη 2/7

Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

Προσωπικός Αριθμός για την έκδοση ταυτότητας

15:00 1/7/2025

Τι αλλάζει από σήμερα και ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

11:26 1/7/2025

Τρίτη 1/7

Κλασικά Έπιπλα