Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σκόπελο

23/7/2018 08:28    φωτο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Αμάραντο του Αγνώντα Σκοπέλου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στο σημείο, η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο στο πευκοδάσος της περιοχής.

Συνολικά επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής , για να συνδράμουν στην επιχείρηση. 

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας σήμερα το  πρωί στο Θεμα 104,6 δήλωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα,  καθώς υπήρξε ενίσχυση των ανέμων με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Υπογράμμισε ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου η φωτιά καίει δασική έκταση. 

«Ελπίζουμε η φωτιά μέσα στην ημέρα να έχει σβήσει. Με την προϋπόθεση να μην ενισχυθούν ξανά οι άνεμοι. Από το πρωί έχουν σηκωθεί δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής και η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη», κατέληξε ο Χρήστος Βασιλούδης. 

skopelos_fire1

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Αμάραντο, στην περιοχή «Τρία Πευκάκια» λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα με κατεύθυνση τον Αγνώντα. Λόγω των πεύκων που υπάρχουν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα.

skopelos_fire2

fire1
fire2
fire3


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα και για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών, η ΓΓΠΠ κάλεσε σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους: Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια και την Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, με ανακοίνωση της, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


protothema
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 8/6/2025

Κυριακή 8/6

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

20:00 7/6/2025

Πέμπτη 19/6

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

15:05 7/6/2025

14/06 - 15/06

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 7/6/2025

Σάββατο 7/6

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 6/6/2025

7 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

16:16 6/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

11:15 6/6/2025

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 6/6/2025

Παρασκευή 6/6

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

20:00 5/6/2025

6 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

17:00 5/6/2025

27 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 2025

Κλασικά Έπιπλα