Θεσσαλονίκη: Μέχρι το 2027 θα κυκλοφορούν ακόμη 150 ηλεκτρικά λεωφορεία

14/2/2025 11:50    Την ικανοποίηση του από το επίπεδο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη
Την ικανοποίηση του από το επίπεδο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη εργασίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ.


Όπως επισήμανε, ήδη κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και στόχος είναι μέχρι το 2027 άλλα 150 να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είχε σύσκεψη και με την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά για το ζήτημα του νέου αμαξοστασίου στη Νέα Ραιδεστό, «το οποίο θέλουμε να είναι ένα “ πράσινο” αμαξοστάσιο, ένα αμαξοστάσιο, το οποίο να λειτουργήσει βάσει της νέας αντίληψης για τον περιβαλλοντικά ουδέτερο στόλο».

«Λεωφορεία μαζί με μετρό διασφαλίζουν ένα νέο τοπίο για τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Όσον αφορά το Μετρό και τα εισιτήρια, βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, ιδίως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των επιβατών, διατηρούμε τα 750 υφιστάμενα σημεία πώλησης, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού και η βιωσιμότητα του συγκοινωνιακού Οργανισμού», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, υπογράμμισε ότι «λύνουμε ένα -ένα τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι «ήδη είμαστε σε καλό σημείο, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη βελτίωση».

«Την επόμενη τριετία θα παραλάβουμε τουλάχιστον 150 λεωφορεία αντιρρυπαντικής κατεύθυνσης. Μέσα, όμως, στο 2025 και στους πρώτους μήνες θα παραλάβουμε άλλα 41 καινούργια λεωφορεία, άρα το 51% του στόλου μας ήδη μέσα στον Μάρτιο του 2025 θα είναι εντελώς καινούργια».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Οικονόμου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, όπου τέθηκαν επί τάπητος πέραν των θεμάτων των συγκοινωνιών της πόλης, ο τρόπος εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), καθώς και η εξέλιξη των έργων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αποτελέσει έναν κεντρικό συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς θα λειτουργεί ως τερματικός σταθμός του Μετρό, του Σιδηρόδρομου των λεωφορείων και του Προαστιακού.

Ακόμη, συναντήθηκε στα γραφεία του ΟΣΕΘ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ιωάννη Τόσκα και τον πρόεδρο, Ιωάννη Καλογερούδη για τα χρονοδιαγράμματα και τον συντονισμό του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, την προετοιμασία της δεύτερης φάσης του συγκοινωνιακού χάρτη, ενόψει και της λειτουργίας του Μετρό στην Καλαμαριά, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΟΣΕΘ για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.
Επόμενο Προηγούμενο
 

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

16:53 2/10/2017

δειτε τους χάρτες

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

16:38 2/10/2017

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

16:32 2/10/2017

Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα!

25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα!

16:23 2/10/2017

στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας

Δέντρο καταπλάκωσε άντρα στην Καλαμαριά

Δέντρο καταπλάκωσε άντρα στην Καλαμαριά

12:55 2/10/2017

Mεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο

Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου για μικρούς και μεγάλους

Δράσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου για μικρούς και μεγάλους

21:00 1/10/2017

τον Οκτώβριο

Μπορείς να βάλεις κάμερα έξω από το διαμέρισμά σου - Οι όροι και προϋποθέσεις

Μπορείς να βάλεις κάμερα έξω από το διαμέρισμά σου - Οι όροι και προϋποθέσεις

20:55 1/10/2017

"Ναι" στις κάμερες από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Καταλονία - Δημοψήφισμα: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα

Καταλονία - Δημοψήφισμα: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα

20:45 1/10/2017

Πλαστικές σφαίρες και τραυματίες

Μέτοχοι ΟΑΣΘ: Προσφεύγουμε στο ΣΤΕ – 98 λεωφορεία λιγότερα στη Θεσσαλονίκη

Μέτοχοι ΟΑΣΘ: Προσφεύγουμε στο ΣΤΕ – 98 λεωφορεία λιγότερα στη Θεσσαλονίκη

20:36 1/10/2017

527 ευρώ το μήνα μεικτό κέρδος αναλογούσε ανά μέτοχο σύμφωνα με τον κ.Στεφανίδη

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

16:43 1/10/2017

Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας..

Κλασικά Έπιπλα