Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

17/4/2025 11:41    Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά
Σημαντικές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την Καλαμαριά και τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, με αντικείμενο την πρόοδο των έργων του Μετρό και του FlyOver, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το έργο του Μετρό στην Καλαμαριά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της οδού Πόντου και τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής, προκειμένου να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, ως συλλεκτήρια οδός της κίνησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη πρόσβαση και στάθμευση στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η οργάνωση των χώρων στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία για την Καλαμαριά που περιμένει την λειτουργία του Μετρό και για τη διοίκηση του Δήμου που έχει επιδοθεί σ’ έναν εργώδη αγώνα ταχύτητας για την ολοκλήρωση πολυδαίδαλων διαδικασιών, είχε η δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα πως «η Καλαμαριά αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Καλαμαριά είναι προτεραιότητα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι στο έργο επέκτασης του Μετρό περιλαμβάνεται και η οδός Πόντου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα δύο μεγάλα έργα, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νίκος Κουρέτας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

21:23 29/10/2017

σε τακτική συνεδρίαση

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών για τον Νοέμβριο

21:19 29/10/2017

Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς για τον Νοέμβριο

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς για τον Νοέμβριο

21:09 29/10/2017

αναλυτικα

Προσοχή μην μπερδευτείτε: Η ώρα άλλαξε και έγινε χειμερινή!

Προσοχή μην μπερδευτείτε: Η ώρα άλλαξε και έγινε χειμερινή!

19:48 29/10/2017

Αλλαγή ώρας 2017

Πότε ξεκινάει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πότε ξεκινάει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

19:30 29/10/2017

Οι επιλογές των καταναλωτών

Παρατείνεται η παραμονή του

Παρατείνεται η παραμονή του "Αβέρωφ" στη Θεσσαλονίκη

17:58 28/10/2017

προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα

Κάθειρξη 6 ετών στον τέως Δήμαρχο Καλαμαριάς και στον Γενικό Γραμματέα!

Κάθειρξη 6 ετών στον τέως Δήμαρχο Καλαμαριάς και στον Γενικό Γραμματέα!

14:26 28/10/2017

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

Η Καταλονία κήρυξε την ανεξαρτησία της!

Η Καταλονία κήρυξε την ανεξαρτησία της!

21:26 27/10/2017

Η σκληρή απάντηση της ισπανικής Γερουσίας

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Καλαμαριά

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Καλαμαριά

18:19 27/10/2017

βιντεο

Καλαμαριά - Εγκαινιάστηκε το κέντρο φροντίδας παιδιών με σύνδρομο DOWN

Καλαμαριά - Εγκαινιάστηκε το κέντρο φροντίδας παιδιών με σύνδρομο DOWN

18:03 27/10/2017

από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Κλασικά Έπιπλα