Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

3/7/2025 10:52    Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς
Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς το βράδυ της Δευτέρας 30/6 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, έφθασε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα, που όπως τονίζει, είναι «ένα σύνθετο πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση και την ασφάλειά τους, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας στον Δήμο Καλαμαριάς», κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ράνια Θρασκιά.

Η κ. Θρασκιά επισημαίνει ότι «οι επιλογές κατανομής μαθητών και διαχείρισης των σχολικών μονάδων δείχνουν ελλιπή στρατηγική, γεγονός που οδηγεί σε ανισότητες, λειτουργικά προβλήματα και ανασφάλεια στις οικογένειες», ενώ αναφέρει ότι «μέρος του προβλήματος αφορά και στον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ασφάλεια των μαθητών λόγω της αναγκαστικής μετακίνησής τους σε απομακρυσμένα σχολεία, διαμέσου οδικών αρτηριών μεγάλης κυκλοφορίας».

Αναφερόμενη στα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αναδείχθηκαν και στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς, παρουσία και συναδέλφων της στο Κοινοβούλιο, η κ. Θρασκιά ρωτά την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για τα εξής:

«1. Για ποιον λόγο δεν αξιοποιούνται πλήρως οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί χώροι του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ώστε να απορροφηθεί περισσότερος μαθητικός πληθυσμός της γειτονιάς;»

«2. Σχετικά με τους 33 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμαριάς, προτίθεται να εξετάσει την πρόταση του Δήμου Καλαμαριάς για νομοθετική ρύθμιση, ώστε σε περιπτώσεις συστεγαζόμενων και διασυνδεδεμένων σχολείων, οι απόφοιτοι Γυμνασίου να μεταβαίνουν αυτοδίκαια στο αντίστοιχο Λύκειο;»

«3. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την ανάγκη για ισοκατανομή μαθητών στα συστεγαζόμενα 4ο και 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς στην περιοχή Βότση, δεδομένης της μεγάλης απόκλισης που παρατηρείται σήμερα;»

και «4. Πώς θα διασφαλίσει την άμεση ίδρυση και λειτουργία νέου Τμήματος Ένταξης, προκειμένου να καλυφθούν οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών στην Καλαμαριά;»

Επιπλέον, αιτείται και την κατάθεση του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ορθολογική διαχείριση των σχολικών μονάδων του Δήμου Καλαμαριάς.

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξη της κ. Θρασκιά, που με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη των προβλημάτων και την αναζήτηση λύσεων και αναμένει την απάντηση της Υπουργού και την εξεύρεση λύσης στη βάση των αρχών της ισότητας, της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εκδήλωση με αφορμή τον τρύγο του αστικού αμπελώνα της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με αφορμή τον τρύγο του αστικού αμπελώνα της Θεσσαλονίκης

07:38 21/9/2017

παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» για 4η συνεχόμενη χρονιά

«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» για 4η συνεχόμενη χρονιά

06:27 21/9/2017

στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Στο Cine Αύρα το

Στο Cine Αύρα το " Βικτώρια & Αμπντούλ "

06:19 21/9/2017

Σήμερα έως και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

06:05 21/9/2017

με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

06:03 21/9/2017

καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

06:01 21/9/2017

21 Σεπτεμβρίου

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

00:46 21/9/2017

σήμερα Πέμπτη

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

17:04 20/9/2017

Για πρώτη φορά στη χώρα μας

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

16:59 20/9/2017

Η υπογονιμότητα στους άνδρες είναι σε άνοδο, σύμφωνα με αρκετές έρευνες

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

16:51 20/9/2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας...

Κλασικά Έπιπλα