Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

29/10/2017 21:44    Τι αναφέρει η Αττικό Μετρό για τα έργα και άλλους σταθμούς
Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή και του τελευταίου σταθμού της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του σταθμού Βενιζέλου, όπως μεταφέρει το typosthes.

Οι πρώτες εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τη δημιουργία των απαραίτητων εργοταξιακών χώρων και τις  παρακάμψεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας βόρεια της οδού Εγνατίας και νότια, στην πλατεία Καπνεργάτη. Παράλληλα θα ξεκινήσει η κατασκευή της αντιστήριξης, με μικροπασσάλους, για τη δημιουργία των φρεατίων εξαερισμού εντός του σταθμού και θα ακολουθήσει η επίχωση του αρχαιολογικού χώρου για την προστασία των αρχαιοτήτων και η κατασκευή της πλάκας οροφής του σταθμού.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τυχόν θα απαιτηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ολοκλήρωσης του σταθμού, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επανεκκίνηση του έργου της βασικής γραμμής της Θεσσαλονίκης το 2016 και μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη του 100% των δίδυμων σηράγγων, το 95% των αρχαιολογικών εργασιών, το 90% της κατασκευής του αμαξοστασίου στην Πυλαία, το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού σε 11 από τους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής, το 35% των αρχιτεκτονικών εργασιών, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν και οι Η/Μ εργασίες.

Όπως αναφέρει η Αττικό Μετρό «Οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, προχωρούν ήδη με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου το 2019 να αρχίσει η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας των συρμών και το 2020 να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του έργου.

Τέλος ανακοινώνεται ότι την αμέσως προσεχή περίοδο, με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στους σταθμούς, θα περιορίζονται σταδιακά οι δεσμευμένοι από τα εργοτάξια χώροι στους δρόμους της πόλης. Έτσι, εντός του επόμενου τριμήνου προγραμματίζεται να αποδεσμευτούν κατειλημμένες επιφάνειες στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού και του σταθμού “Δημοκρατία”, καθώς επίσης και στην οδό Δελφών,  στους σταθμούς “Φλέμινγκ” και “Ανάληψη”, όπου θα αποκατασταθεί η αμφίδρομη λειτουργία της οδού Δελφών.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ζητά την κατανόηση όλων για την προσωρινή ταλαιπωρία που θα προκαλέσουν τα έργα της τελευταίας φάσης του μεγαλύτερου έργου υποδομής που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η όχληση από την ολοκλήρωση των έργων να είναι η ελάχιστη δυνατή».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

12:54 22/4/2025

Σάββατο 17/5

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

12:43 22/4/2025

23/04 - 4/05

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/4/2025

Τρίτη 22/4

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:00 21/4/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 21/4/2025

Δευτέρα 21/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

09:00 20/4/2025

Κυριακή του Πάσχα 20/4

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

16:00 19/4/2025

Μια πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κοινότητα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/4/2025

Μ. Σάββατο 19/4

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

18:00 18/4/2025

Έκκληση σε κατοίκους και επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

15:34 18/4/2025

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συναντηθούν και φέτος

Κλασικά Έπιπλα