Μετρό - Παρουσία Σπίρτζη η άφιξη του «Φρίξου» στον σταθμό Καλαμαριά

19/1/2018 11:57    ξεκινάνε οι πρόδρομες εργασίες των επεκτάσεων
Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε σήμερα η άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), στο Σταθμό «Καλαμαριά» της επέκτασης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τον ομώνυμο δήμο.
 
Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος παρακολούθησε την έλευση του δεύτερου Μηχανήματος Ολομέτωπης Κοπής στον σταθμό Καλαμαριάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α. Ε. καθηγητή κ. Γιάννη Μυλόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά,  ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ότι «Το 2019 ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία της κύριας γραμμής του Μετρό, το 2020 δίνεται στους πολίτες και δύο μήνες αργότερα, θα δοθεί και η επέκταση προς Καλαμαριά». Μέχρι τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά,  «O ΟΑΣΘ θα έχει μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει παραλάβει από τις προηγούμενες διοικήσεις, θα έχει εκσυγχρονίσει τα λεωφορεία. Και το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιτέλους, θα έχει τις αστικές συγκοινωνίες που όφειλε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει».
 
Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο cityportal, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, που αφορούν τις  επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση και το υπουργείο στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού δικτύου και στις δυτικές συνοικίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άνισα κατά το παρελθόν: «Υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα με τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού σε σχέση με τις δυτικές συνοικίες, γενικότερα. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τις ξεχνούσαν. Δεν είμαστε σ΄ αυτή τη λογική». Και πρόσθεσε: «Πραγματικά είναι λάθος, να μην έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα, στο βασικό σχεδιασμό συνοικίες, όπως της δυτικής Θεσσαλονίκης». 
 
Για  την ταχύτατη πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα έργα του Μετρό, η οποία και θα οδηγήσει στην ολοκλήρωσή του εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το έργο του Μετρό, από ανέκδοτο, επιτέλους ολοκληρώνεται».
Ο κ. Σπίρτζης, υπογράμμισε επίσης, ότι η πόλη αποκτά επιτέλους ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό σχεδιασμό.
 
Σε ερώτηση για το πότε πιστεύει ότι η συμπρωτεύουσα θα έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετρό τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ρωτήσετε όσους έκαναν συμβάσεις που προέβλεπαν ότι η σύμβαση του παλιού ΟΑΣΘ θα είναι 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό και των επεκτάσεών του. Δεν ολοκληρώνονται αυτά τα πράγματα.
 
Ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένο δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς, το οποίο όμως θα είναι βιώσιμο». Και πρόσθεσε: «Το σκεπτικό μας είναι ότι πάνω στους σταθμούς του Μετρό και στη λειτουργία του Μετρό, θα έρχεται να μεταφέρεται ο πολίτης με σύγχρονα λεωφορεία από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης στους σταθμούς του Μετρό. Επομένως, μιλάμε για μία τελείως διαφορετική λογική που θα αναβαθμίσει την πόλη, το αστικό περιβάλλον, και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι πολύ κοντά». 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

13:13 24/6/2025

Νέα Τούμπα

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

13:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 24/6/2025

Τρίτη 24/6

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

20:00 23/6/2025

Τετάρτη 25/6

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

17:00 23/6/2025

23 - 24/6

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

14:06 23/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Κλασικά Έπιπλα