ΟΑΣΘ: Μείωση των λεωφορείων στη γραμμή "12" - Έρχονται αλλαγές σε "2"- "3" και "8"

16/5/2018 02:02     εντονες αντιδράσεις
Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Κάτω Τούμπας προκάλεσε η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης να μειώσει τα δρομολόγια της γραμμής 12 του ΟΑΣΘ.

Μετά από εισήγηση του ΟΑΣΘ, ο ΟΣΕΘ προχώρησε στη μείωση του αριθμού των λεωφορείων που εξυπηρετούν την Κάτω Τούμπα  τις καθημερινές από 15 σε 13 και τις Κυριακές από 10 σε 9.

Όπως τονίζεται από τον ΟΣΕΘ, αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση λόγω της έλλειψης λεωφορείων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση της γραμμής.

"Η αλλαγή στο 12 ήταν για να προσαρμοστούμε στα δεδομένα τα επιχειρησιακά του ΟΑΣΘ. Στη συγκεκριμένη γραμμή σε αυτή τη φάση μειώθηκαν και τα οχήματα. Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητα στην πραγματικότητα και να εστιάσουμε στην αξιοπιστία", τόνισε μιλώντας στην TV100, o διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τσιόνας και πρόσθεσε:

"Τα λεωφορεία σε σχέση με τον προγραμματισμό ήταν λιγότερα και δεν έχουν φτάσει τον αριθμού που απαιτείται. Τα παράπονα των κατοίκων οφείλονται στο ότι δεν υπάρχει ο θεωρητικός αριθμός των λεωφορείων με τον οποίο είχε γίνει ο σχεδιασμός πριν κάποια χρόνια".

Όπως ήταν αναμενόμενο η μείωση των δρομολογών προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων και της διοίκησης της Δ'  Δημοτικής Κοινότητας.

"Για λόγους τους οποίος δεν γνωρίζουμε έχει γίνει μείωση των δρομολογίων. Εμείς ζητάμε αύξηση γιατί δεχόμαστε καθημερινά παράπονα των πολιτών , ότι ξεκινώντας από την αφετηρία σε δύο στάσεις έχει γεμίσει και δεν εξυπηρετούνται και περιμένει πάνω από μισή ώρα για το επόμενο λεωφορείο με αποτέλεσμα την αγανάκτηση να την εισπράττει η κονότητα αλλά και ο ΟΣΕΘ και ο ΟΑΣΘ", δήλωσε στην TV100, ο πρόεδρος της Δ'  Δημοτικής Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης.

Όπως είπε θα γίνει ειδική συνεδρίαση προκειμένου να γίνει ενημέρωση του κόσμου και να αποφασιστεί από κοινού πως θα κινηθούν κάτοικοι και κοινότητα.

Αλλαγές στις γραμμές 2, 3 και 8

Στο πλαίσιο του γενικότερο σχεδίου για βελτίωση των δρομολογίων σε γραμμές που εξυπηρετούν κυρίως το κέντρο της πόλης, πριν το καλοκαίρι  αναμένονται αλλαγές στα δρομολόγια των γραμμών 2, 3 και 8, με στόχο την κάλυψη περισσότερων περιοχών, που τώρα δεν εξυπηρετούνται όπως αυτή μετά το λιμάνι, όπου έχει μεταφερθεί και η έδρα της ΠΚΜ.

"Ο σχεδιασμός των τριών γραμμών θα γίνει μαζί. Αυτή τη στιγμή έχουνε μελετηθεί χωριστά, οπότε ο κόσμος βλέπει το 2, 3 και 8 σε μια περιοχή που εξυπηρετούν και τα τρία λεωφορεία, αν έρθουν μαζί αφήνουν ένα κενό. Όταν τα σχεδιάσουμε σαν μια ενιαία γραμμή μαζί με παραλλαγές. Έτσι θα χουμε μια συχνότητα ικανοποιητική", δήλωσε στην TV100, o Γιάννης Τσιόνας.

Όπως τόνισε o ΟΣΕΘ προσπαθεί να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις του παρελθόντος όπως στην περίπτωση της Δελφών, η οποία εξυπηρετείται από μία κατεύθυνση.

Παράλληλα σημείωσε πως θα φτιαχτούν τρεις βασικές παραλλαγές που θα πατάνε στα χνάρια του μετρό, θα αποτιμηθεί η λειτουργία τους και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι πιλοτικές ρυθμίσεις.


thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:20 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

ΔΕΘ 2025 Συναυλίες Πρόγραμμα

20:59 7/8/2025

Από 7-14/9

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζουν

18:00 7/8/2025

Που θα δείτε τους αγώνες τις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

Από Δευτέρα οι δωρεάν αναλήψεις από τα ΑΤΜ ελληνικών τραπεζών

15:00 7/8/2025

Τέλος οι χρεώσεις

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες

12:58 7/8/2025

Αποκατάστασης στο γεφυράκι του Φοίνικα (προέκταση οδού Κνωσού)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 7/8/2025

Πέμπτη 7/8

Κλασικά Έπιπλα