Δημόσια διαβούλευση για τις επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη

19/5/2018 04:18    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό ειχαν τέσσερις Δήμαρχοι
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.
 
 Είχε προηγηθεί συνάντηση των Δημάρχων στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, με πρωτοβουλία του κ. Γαβότση, όπου είχε συζητηθεί η επέκταση του Μετρό στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διαβούλευσης, που είναι ήδη σε εξέλιξη. 
 
Οι Δήμαρχοι, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο σχεδιασμό της Αττικό Μετρό Α.Ε., ο οποίος προβλέπει κυκλική γραμμή για την επέκταση του μετρό προς δυτική Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν την πρότασή τους να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στην περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη (περιοχή Αμαξοστάσιο, στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου).
 
Μια πρόταση που αποτελεί το πρώτο βήμα μελλοντικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, τόσο του Δήμου Λαγκαδά, όσο και των Δήμων Βόλβης και Κιλκίς.
 
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης πρότεινε αντίστοιχη λύση για σύνδεση με προαστιακό των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας.
 
 Η πρόταση του Δημάρχου Λαγκαδά βρίσκει σύμφωνο και τον  Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, καθώς έτσι εξυπηρετείται και η  πρώην δημοτική ενότητα Μυγδονίας  του Δήμου Ωραιοκάστρου. 
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδης παρουσίασε την πρότασή του και για την επέκταση του Μετρό προς Ευκαρπία και Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝΕ. 
 
Παράλληλα, οι Δήμαρχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε., για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό προαστικού σιδηροδρόμου στις περιοχές τους.
 
Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος,  ευχαρίστησε τους Δημάρχους για την συμμετοχή τους στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις επεκτάσεις του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς και για τις δημιουργικές τους προτάσεις και εξέφρασε την ικανοποίηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την μέχρι τώρα πορεία της διαβούλευσης.
 
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε στους Δημάρχους την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη να ανατεθεί άμεσα στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και στον ΟΣΕΘ η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης.
 
Η μελέτη αυτή θα λάβει υπόψη της και όλες τις προτάσεις των Δημάρχων και των φορέων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εκτιμηθεί με οικονομοτεχνικά κριτήρια η βιωσιμότητα του σχεδιασμού.
 
Τέλος, ενημέρωσε τους Δημάρχους ότι κατά το 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαΐου 2018, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, ανακοίνωσε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα 2017-2021.
 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 19/5/2025

Τετάρτη 11/6

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17:00 19/5/2025

Με μια συγκινητική εκδήλωση

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

15:00 19/5/2025

Την απουσία της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:00 19/5/2025

Δευτέρα 19/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 18/5/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 17/5/2025

Σάββατο 17/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 16/5/2025

Παρασκευή 16/5

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

22:00 15/5/2025

18/05 - 25/05

Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο δημαρχείο Καλαμαριάς

Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο δημαρχείο Καλαμαριάς

20:01 15/5/2025

Τιμώντας την 77η επέτειο της Νάκμπα

Eurovision 2025: Σήμερα ο ημιτελικός με Ελλάδα

Eurovision 2025: Σήμερα ο ημιτελικός με Ελλάδα

17:00 15/5/2025

Τι ώρα θα εμφανιστεί η Κλαυδία

Κλασικά Έπιπλα