Η «τορπίλη Ιερουσαλήμ» του Τραμπ άνοιξε την πύλη της κολάσεως στα Κατεχόμενα

9/12/2017 08:48    Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι...

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις δύο ρουκετών νωρίτερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Μετά από λίγη ώρα μια νέα ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε την ισραηλινή πόλη Σντερότ, όπως έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό, που δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα. Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ.

Νωρίτερα, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες, έκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «ημέρας της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις. Ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, "που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας" απεβίωσε, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα.


View image on TwitterView image on Twitter

1 Palestinian martyred and more than 10 injured in the last  attack at the northern area of the  Strip.. 




Η οργή ξεχειλίζει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, με τη Χαμάς να καλεί σε νέα ιντιφάντα εναντίον των σιωνιστών εχθρών και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να καλούν σε τρεις μέρες οργής.

Προηγήθηκαν αιματηρές ταραχές σε Χεβρώνα, Βηθλεέμ και Ραμάλα. Στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συγκρούσθηκαν πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές με Ισραηλινούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν στους γύρω δρόμους.

Στη λωρίδα της Γάζας καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός απο ισραηλινά πυρά. Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας που ανακοίνωσε πως άλλος ένας Παλαιστίνιος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 700. 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.



real

Επόμενο Προηγούμενο
 

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 3/6/2025

5 - 6/6

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

17:03 3/6/2025

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

16:52 2/6/2025

Με την άνοδο της θερμοκρασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:18 2/6/2025

Δευτέρα 2/6

Κλασικά Έπιπλα