«Έρχεται ισχυρός καύσωνας με 40άρια»

15/9/2017 14:55    Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος
Όπως γράφει στο facebook: «Με θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη (για την ανατολική και νότια Ελλάδα αυτή τη μέρα). Ο υδράργυρος βάλθηκε να μας θυμίσει ότι το καλοκαίρι, αν και πολύ γερασμένο, είναι πάλι εδώ. Μάλιστα θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C».

Δείτε τι γράφει για τις επόμενες μέρες

Σάββατο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Το Σάββατο θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μάλιστα σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι ευαίσθητες στη ζέστη, η θερμοκρασία εκεί θα προσεγγίσει με σχετική ευκολία τους 36°C. Θα είναι η πρώτη μέρα που μετά από καιρό θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλοκαιρινή ημέρα.

Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής

Την Κυριακή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία. Στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τμήματα, που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38°C, καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας (όχι όμως της κεντροδυτικής Αττικής, μετά το γεγονός της βύθισης του πλοίου και τη διαρροή του μαζούτ).

Δευτέρα: Η πιο δύσκολη μέρα του Σεπτεμβριανού καύσωνα

Η Δευτέρα θα είναι μια επίσης δύσκολη μέρα, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε ορισμένες περιοχές ακόμη μια μονάδα της κλίμακας Κελσίου παραπάνω με αποτέλεσμα πια να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

Για παράδειγμα, πολύ ζέστη θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει τους 38-39°C και ίσως σε κάποια τμήματα ακόμη και να τους ξεπεράσει.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αυτή την ώρα, αν θα υπάρξει κάποια περιοχή της Ελλάδας που η θερμοκρασία θα καταφέρει να αγγίξει τους 40°C, όμως είναι κάτι που το θεωρώ πιθανό. Ίσως, αν συμβεί αυτό, να συμβεί σε κάποια τμήματα που δεν υπάρχει εγκατεστημένος μετεωρολογικός σταθμός, όμως εσείς που θα μένετε εκεί θα το βιώσετε. Αν όμως υπάρχει σταθμός που ανήκει στο δίκτυο της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου Αθηνών που θα δείξει 40°C, θα είναι σίγουρα σε κάποια από τα διαμερίσματα που σας προανέφερα.




newsbeast

Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 11/6/2025

Τετάρτη 11/6

1o Yard Craft Beer Festival

1o Yard Craft Beer Festival

20:00 10/6/2025

Το 1o Yard Craft Beer Festival είναι γεγονός!

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

14:21 10/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

12:14 10/6/2025

Εκτός λειτουργίας το ΚΔΑΥ της Θέρμης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 10/6/2025

Τρίτη 10/6

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 9/6/2025

Τετάρτη 11/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 9/6/2025

Δευτέρα 9/6

Κλασικά Έπιπλα