Καλαμαριά - Σύσκεψη για την αντιμετώπιση συνεπειών από ενδεχόμενο σεισμό

22/6/2018 16:40    δειτε ποιοι συμμετείχαν
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης στις  20  Ιουνίου 1978, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με το  Συντονιστικό Τοπικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας για  να συζητήσει το θέμα  της «Αντιμετώπισης Δυσμενών Συνεπειών από καταστροφικό σεισμό, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από πλευράς Δήμου,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ευταξίας της Πόλης και Καθημερινότητας του Πολίτη Στέφανος Μουράτης, ο διευθυντής  Πολιτικής Προστασίας, Συντήρησης Έργων και Σημάνσεων Χρήστος Ταξής, ο διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Βασίλης Πενόπουλος  και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Χρυσόστομος Γιώτης.

Συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο Γενικός Γραμματέας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο υπεύθυνος ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης, η εκπρόσωπος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η εκπρόσωπος της ΜΕΡΥΠ του Γ’ ΣΣ, εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΑΣΘ του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και του Εθελοντικού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας USAR HELLAS.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των δράσεων για την προετοιμασία, την   αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των δυσμενών συνεπειών λόγω καταστροφικού σεισμού και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων οι οποίοι παρουσίασαν τον σχεδιασμό για την εμπλοκή τους.

Με στόχο τον συντονισμό των δράσεων, οι συμμετέχοντες επισήμαναν τους μηχανισμούς επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών καθώς και της αμοιβαίας συνδρομής πόρων και μέσων, σημειώνοντας τα δύσκολα και ευαίσθητα θέματα σε περίπτωση που θα απαιτηθεί να δράσουν ώστε να εφαρμόσουν της αρχές της Πολιτικής Προστασίας που είναι “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών”.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευχή να μην απαιτηθεί ποτέ να εφαρμοστούν τα σχέδια αλλά και με την υπόσχεση να συνεχιστούν οι προσπάθειες στον τομέα της πρόληψης.




Επόμενο Προηγούμενο
 

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

20:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα