Ξεκινούν τις επόμενες μέρες τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

13/11/2017 16:39     διασταύρωση διαδρόμων
Θέμα ημερών αποτελεί η έναρξη των εργασιών στο αεροδρόμιο Μακεδονία, αναφορικά με τη διασταύρωση των διαδρόμων 16/34 και 10/28.

Για τις εν λόγω εργασίες έγιναν αρκετές συζητήσεις και υπήρξαν αντιδράσεις από την Fraport Greece, σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνουν και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στον προγραμματισμό των πτήσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, τα έργα θα αρχίσουν τις επόμενες μέρες ενώ υπάρχει «κοινός στόχος με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου».

«Συνεργαζόμαστε τόσο με το υπουργείο όσο και με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και την Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ώστε αν υπάρχει κάποιος αρνητικός αντίκτυπος ως προς τη χωρητικότητα του αεροδρομίου, αυτός να είναι ο ελάχιστος δυνατός», δήλωσε ο κ. Βήλος.

«Τα έργα θα γίνουν. Είναι μια υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου δια του υπουργείου μεταφορών και υποδομών και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει βεβαίως και το έργο της επέκτασης του διαδρόμου, το οποίο αποτελεί δεύτερη εργολαβία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά».

Για την Fraport Greece ο κ. Βήλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ξεκινάνε άμεσα οι εργασίες για το νέο τερματικό σταθμό, ενώ στον υφιστάμενο τερματικό σταθμό θα γίνουν εργασίες εσωτερικής αναδιαμόρφωσης που θα χουν ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο χώρος που περιμένουν οι επιβάτες για την επιβίβασή τους στα αεροπλάνα». Συμπλήρωσε επίσης, ότι «θα αλλάξουν οι χώροι όπου γίνεται το security check (έλεγχος ασφαλείας) των επιβατών και ότι θα γίνει αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων εμπορικών χώρων».

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Βήλο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά η εικόνα θα έχει οριστικοποιηθεί τον Ιανουάριο. Πολύ θετική, χαρακτήρισε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα που θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2018 από την Qatar Airways και που όπως εκτιμά θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση και άλλων εταιρειών από την Μ. Ανατολή.



thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

«Μπάχαλο» με την απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

17:15 22/9/2017

Νέες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

Ξηλώνουν υλικά με αμίαντο κοντά σε σχολεία

17:01 22/9/2017

Θεσσαλονίκη

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

Η Ρωσία καταστρέφει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο

16:56 22/9/2017

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

Επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο!

16:45 22/9/2017

στη Γλυφάδα

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

ΕΦΚΑ: Έρχονται επιστροφές χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

16:41 22/9/2017

Το αργότερο έως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

TΩΡΑ: Φωτιά στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής - Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια

16:37 22/9/2017

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

16:07 22/9/2017

Πανελλαδικός Σύλλογος SΟS Τροχαία Εγκλήματα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

15:21 22/9/2017

22/09/2017

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

15:12 22/9/2017

στον σταθμό Πανεπιστήμιο

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

14:57 22/9/2017

καλεί τους φιλάθλους του

Κλασικά Έπιπλα