Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

19/5/2025 12:10    Την απουσία της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης
Την απουσία της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης έφερε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Δημοκρατίας, Μιχάλης Χουρδάκης. Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τον αποκλεισμό της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι.

Ο κ. Χουρδάκης ζητά να διευκρινιστεί ποια είναι η θέση της Καλαμαριάς στους σχεδιασμούς για το παραλιακό μέτωπο, γιατί παραμένει αποκλεισμένη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων, εάν υπάρχουν πλάνα και χρονοδιάγραμμα για την ένταξή της, αν το Υπουργείο προτίθεται να ξεκινήσει διαβούλευση με τον Δήμο και αν προβλέπεται μηχανισμός παρακολούθησης για διαφάνεια και ισότιμη ανάπτυξη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ομόφωνη απόρριψη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το Παραλιακό Μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας. Υπενθυμίζουμε ότι το «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το δεύτερο μετά το 2022, καθώς μεγάλα και εμβληματικά τμήματα της παραλιακής ζώνης -όπως η Σοφούλη, το Κόδρα, η Μαρίνα Αρετσούς και η Σχολή Δικαστών- παραμένουν εκτός.

Η Καλαμαριά, με ακτογραμμή 5,5 χιλιομέτρων, συνεχίζει να αγνοείται προκλητικά, παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει, κάτι που επισημαίνει στην ερώτησή του και ο κ. Χουρδάκης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Χουρδάκη και καλεί όλους τους βουλευτές της πόλης να ενισχύσουν τον αγώνα της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας για ισότιμη και δίκαιη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Διακοπή ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διακοπή ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη

08:28 17/9/2017

Δείτε σε ποιες περιοχές

Ο Πανθρακικός ψάχνει την αγωνιστική ανάσταση με χορηγό γραφείο τελετών

Ο Πανθρακικός ψάχνει την αγωνιστική ανάσταση με χορηγό γραφείο τελετών

07:54 17/9/2017

ΕΠΣ Θράκης

Τον Οκτώβριο οι πρώτες πωλήσεις

Τον Οκτώβριο οι πρώτες πωλήσεις "κόκκινων" δανείων

13:19 16/9/2017

έναρξη των πωλήσεων

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λέσβο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λέσβο

13:09 16/9/2017

γεωδυναμικo ινστιτούτο

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

13:04 16/9/2017

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Βρέθηκε πλανήτης πιο... μαύρος κι από την πίσσα

Βρέθηκε πλανήτης πιο... μαύρος κι από την πίσσα

12:51 16/9/2017

NASA

Μεγάλο κακό κάνει το πολύ πορνό στον άντρα!

Μεγάλο κακό κάνει το πολύ πορνό στον άντρα!

12:38 16/9/2017

Μπορεί να τινάξει στον αέρα την αυτοπεποίθηση

Λονδίνο: Ανθρωποκυνηγητό για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

Λονδίνο: Ανθρωποκυνηγητό για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

12:32 16/9/2017

Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες

Στους Ιταλούς και με τη... βούλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στους Ιταλούς και με τη... βούλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

12:24 16/9/2017

Η συμφωνία και οι επενδύσεις των ξένων

Στη μνήμη των 353.000 - Αυτή είναι η φανέλα που επιθυμεί η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

Στη μνήμη των 353.000 - Αυτή είναι η φανέλα που επιθυμεί η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

12:13 16/9/2017

Άμεση αντίδραση υπήρξε από την ΠΑΕ Απόλλων Πόντου...

Κλασικά Έπιπλα