Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

17/6/2025 11:18    Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία
Μια σπουδαίας σημασίας συνάντηση Δημάρχων και Αντιδημάρχων των πόλεων μελών του Δικτύου Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας, όπου αποφασίστηκε η επαναδραστηριοποίηση και αναγέννηση του Δικτύου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου υποδέχθηκε στο γραφείο της εκπροσώπους από τους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπoντίων Νήσων, Λαμιέων, Μυτιλήνης, Πρέβεζας, Χανίων και πολυμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

Το Δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 και είχε σημαντική παρουσία σε δράσεις και εκδηλώσεις στο παρελθόν, είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου, δίνεται νέα ώθηση στη συνεργασία.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς που συντόνισε την συνάντηση, καλωσόρισε τους αιρετούς μέλη του Δικτύου και σε δηλώσεις της μετά το τέλος της παραγωγικής συζήτησης, τόνισε πως «οι αποφάσεις που λάβαμε δεν θα μείνουν σε επίπεδο εθιμοτυπίας, αλλά θα λειτουργήσουν ως σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης Κύπρου και Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος υπογράμμισε ότι «το Δίκτυο μετράει 30 χρόνια ζωής και τώρα του δίνουμε θεσμική παρουσία και ουσιαστικό περιεχόμενο, προς όφελος των κοινωνιών που υπηρετούμε».

Στην συνάντηση εργασίας τα μέλη του Δικτύου Αδελφοποιημένων πόλεων αποφάσισαν την έναρξη δράσεων που θα τονώσουν τους δεσμούς τους στον πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα.

Οι βασικοί άξονες δράσεων του Δικτύου περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της συνεργασίας με την αδελφοποίηση Γυμνασίων των πόλεων-μελών, με τη συνδρομή και επιστημονική εποπτεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με συμμετοχή Κέντρων Τρίτης Ηλικίας από τις επτά πόλεις, που θα διοργανώνεται κάθε Μάιο ή Ιούνιο. Την επιστημονική επίβλεψη θα έχει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Πάφου, η οποία θα καταγράψει και θα προωθήσει παραδοσιακές συνταγές από Κύπρο, Επτάνησα, Αιγαίο, Κρήτη, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και Πόντο και Μικρά Ασία.
Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού και Λαογραφίας στην Πάφο, που θα πραγματοποιείται την 1η Παρασκευή του Οκτωβρίου, με τη στήριξη των ελληνικών πόλεων.
Ετήσιο Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές Γυμνασίου, με δυνατότητα ταξιδιού στην Πάφο για τους τρεις πρώτους νικητές και τους γονείς τους.
Περιοδεύουσα έκθεση για την ιστορία της Πάφου, που θα ταξιδέψει στις έξι ελληνικές πόλεις-μέλη, εμπλουτισμένη με εκθέματα και για την ιστορία των ελληνικών πόλεων, προωθώντας τη γνώση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε επίσης οι Δήμοι του Δικτύου να κρατούν διαδοχικά την προεδρία του, με την αρχή να κάνει ο Δήμος Πάφου, ενώ τον Ιούλιο του 2027 την προεδρία θα αναλάβει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στην σύσκεψη εργασίας που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, συμμετείχαν η Δήμαρχος Καλαμαριάς, ο Δήμαρχος Πάφου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νικόλαος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Θωμάς Βλάσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Ιωάννης Γιαννακάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λαμιέων Ειρήνη Σόλια και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Μυτιλήνης, Νίκος Γιαννάκας.

Ο Δήμος Καλαμαριάς εκφράζει τη δέσμευσή του να στηρίξει ενεργά το Δίκτυο και να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση των δράσεων που θα προάγουν την πολιτισμική ανταλλαγή και την κοινωνική συνοχή.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ακίνητα αξίας 90.000.000 ευρώ θα ασφαλίσει φέτος η Εκκλησία

Ακίνητα αξίας 90.000.000 ευρώ θα ασφαλίσει φέτος η Εκκλησία

13:12 20/10/2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

12:59 20/10/2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

12:54 20/10/2017

δύο προγραμμάτων

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

11:50 20/10/2017

αντίδραση των δανειστών

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

11:33 20/10/2017

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΙ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

11:24 20/10/2017

ΟΑΕΔ

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

11:15 20/10/2017

Δείτε ΠΟΥ

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

10:16 20/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

10:11 20/10/2017

δωρεάν ειδικά προγράμματα

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

09:23 20/10/2017

και η Πολιτιστική Γειτονιά για τον καρκίνο του μαστού

Κλασικά Έπιπλα